BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zeytinburnu alev alev yanıyor!

Zeytinburnu'nda bir tekstil fabrikasında çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Abone ol

Zeytinburnu Çırpıcı'da bulunan Akın Tekstil fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

İlk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı. Henüz kontrol altına alınamayan yangının, yanan fabrikanın bitişiğindeki bir fabrikaya daha sıçradığı belirtiliyor.

KADIKÖY'DEN İZLENDİ

Zeytinburnu Çırpıcı'da bulunan Akın Tekstil fabrikası alanı içinde yer alan yediemin deposu saat 09:00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Bölgeden çok sayıda itfaiye takımlarının katıldığı yangın söndürme çalışmaları sırasında gökyüzüne yükselen dumanlar Anadolu Yakası'ndan bile görüldü.

Yangın sırasında fabrikalar içinde bulunan malzelemeler dışarı çıkartılmaya çalışılırken çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarına başladı. Fabrika'nın içinde bulanan üretim tesislerinde korton, kağıt iplik ve benzeri üretim yapan 20'ye yakın firma bulunduğu öğrenildi.

İTFAİYE ERLERİ SON ANDA KURTULDU

Çatıya çıkan itfaiye erleri soğutmu çalışması yaptı. İşte o çalışmayı yapan İtfaiye erlerinden 4'ü alevlerin çatıyı sarmasına saniyeler kala çatıdan inerek canlarını kurtardı. İtfaiye ekiplerinin çatıdan inmesinden kısa bir süre sonra alan alevler içinde kaldı.

1 KİŞİ YARALANDI

Saat 09.00 sıralarında içerinden patlama sesleri yükseldi. İlk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı.

VALİ MUTLU'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bakırköy'deki fabrika yangınına ilişkin, ''Tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor'' dedi.

Bu bayram gününün sevincini, bir yangının üzüntüsünde hissettiklerini belirten Mutlu, ''Bakırköy ilçemizde tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor'' dedi.

80 İTFAİYE EKİBİ MÜDAHALE EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 80 civarında itfaiye grubunun yangına yoğun şekilde müdahale ettiğini ifade eden Mutlu, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydetti.

Vali Mutlu, ağırlıklı olarak tekstille uğraşan bu atölyelerde deri işlemeciliği yapıldığını ve iplik tesislerinin bulunduğunu belirterek, ''Tekstile bağlı olması nedeniyle de yanıcı, yakıcı maddelerin yoğunluğundan dolayı yangının kontrol altına alınma süreci daha yoğun çaba gerektiriyor ama şu anda daha fazla yayılmaması için gereken tedbirler alındı. Bana ulaşan bilgiler, can kaybı ve yaralı olmadığı şeklinde. İşin sevindirici tarafı da bu. Ümit ediyoruz itfaiye grupları, yangını, zarar vermeden söndürecektir'' şeklinde konuştu.

AMATÖR KAMERALAR YAKALADI

Yangın amatör kameralara da yansıdı.

İşte o korku dolu anlar...

YANGIN UÇUŞLARI ETKİLEMİYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Bakırköy'de bir tekstil fabrikasında çıkan yangından yükselen dumanın hava ulaşımına herhangi olumsuz etkisinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Özuğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Yangından yükselen dumanın hava ulaşımını herhangi bir etkisi söz konusu değil'' dedi.

Bugünkü hava şartlarına bağlı olarak Atatürk Havalimanı'na uçakların deniz yönünden iniş yaptığını ve kalkışların da Sefaköy yönünde olduğunu ifade eden Özuğur, bunun normal bir uygulama olduğunu, dumanla bir ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

Özuğur, güney rüzgarlarının da olmaması nedeniyle de Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiğinde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını sözlerine ekledi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy'de bir fabrikada çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açılamada, sabah saat 08.34'de alınan ihbarla alarma geçen Bakırköy itfaiye grubunun saat 08.37'de yangına müdahale ettiği belirtildi.

Yaklaşık 36 bin metrekare alan üzerinde kurulu ve içerisinde 60'a yakın iş yeri bulunan eski fabrika binasındaki yangına takviye birliklerin çağrıldığı ifade edilen açıklamada, alanın geniş olması ve içinde çok sayıda yanıcı ve patlayıcı maddenin bulunması nedeniyle yangının kısa sürede çatıya sıçrayarak genişlediği kaydedildi.

Açıklamada, yangın yerine kısa sürede, 10 ayrı itfaiye grubu ve su tankerlerinin sevk edildiği belirtilerek, ilk belirlemelere göre çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, kimyevi madde deposu, çakmak dolum ve üretim atölyesi, zemin katta yed-i emin deposu ve garajı bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Yangın başladıktan sonra iş yerinde bulunan işçilerin yangına müdahale ettikleri ancak alevleri bastıramadıkları ve daha sonra itfaiyeye haber verdikleri kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Eski fabrika binasının çatısının yanıcı maddelerden oluşması ve alevlerin kısa sürede çatıya ulaşarak bütün binayı sardığı tespit edildi. Zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına fabrika duvarlarının yakılmasıyla müdahale edilebiliyor.

Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Şişli, Başakşehir, Gazi, Seyrantepe, Merter, Mecidiyeköy, Kocasinan, Beşiktaş grupları ve Hamidiye Katı Atık Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediyesi, Bakırköy Belediyesi'nden su tankerleri söndürme çalışmalarına katıldı.''

Açıklamada, 200 personel 70 araçla müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.