BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'un bir numarası bakın kim çıktı!

Aydınlık gazetesi MİT tarafından hazırlanan Ergenekon şemasına göre Ergenekon'un 1 numarasının emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı olduğunu öne sürdü

Abone ol

Aydınlık gazetesinin bugün manşetten verdiği haber çok ses getirecek. Gazete, haberinin kaynağını ise "Ergenekon şemasını görmüş güvenilir bir kaynaktan edinilen bilgiye göre" sözleriyle açıkladı.

Gazetenin iddiasına göre Ergenekon şemasının başında yani bir numarada eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı bulunuyor. Şemada eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'da var. Karadayı ve Kıvrıkoğlu'nun isimleri şimdi ise 28 Şubat soruşturması kapsamında yeniden gündeme getiriliyor.

1 NUMARA KARADAYI

Aydınlık dergisi daha önce de kapatılan Ergenekon şemasındaki isimleri Tuncay Güney'in ifadelerine dayanarak şematize etmişti. Şimdi ise "Ergenekon şemasını görmüş üst düzey bir yetkili" şemanın tepesindeki ismin Karadayı olduğunu doğruladı.

Ergenekon şemasındaki isimler MİT'in Ergenekon mahkemesine gönderdiği önyazısında belirttiği üzere Tuncay Güney'in 1 Mart 2001'de gözaltına alındıktan sonra verdiği mülakatından ve 3 Temmuz 2002'de MİT'e ulaştırılan 6 yoğun diskten (CD) çıkartılmış.

ekran-resmi-2012-04-23,-11.19.02-am.png