BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Honda Çin'deki yatırımlarını arttırıyor

Honda Motor, Çin'de artan talebi karşılamak için 560 milyon dolarlık yeni bir oto montaj ve motor fabrikası açacağını bildirdi.

Abone ol

Honda Motor, Çin'de artan talebi karşılamak için yeni bir oto montaj ve motor fabrikası açacağını bildirdi.

Japon otomotiv firması Honda, bu iş için 3,56 milyar yuan (560 milyon dolar) yatırım yapacağını açıkladı.

İlk etapta 120 bin otomobil üretecek olan yeni montaj fabrikasının kapasitesinin zamanla iki katına çıkarılması hedefleniyor.

Otomotiv firmaları, dünyanın en büyük piyasası olan Çin'e yatırımlarını arttırıyor.

Honda, "Çinli müşterilere yönelik yeni ürünler sunma" hedefi doğrultusunda Çin'deki araştırma-geliştirme faaliyetlerini geliştireceğini bildirdi.

Yeni oto montaj fabrikasının 2014'te faaliyete başlaması ve Honda'nın Çin'deki toplam üretim kapasitesini yılda 600 bin otomobile çıkarması bekleniyor.

Çin'e özel üretim

Son yıllarda Çin'deki ekonomik büyüme nedeniyle gelir seviyesinin artması sonucu otomobile olan talep arttı.

ABD ve euro bölgesi gibi gelişmiş pazarlarda ekonomik büyümenin yavaşlaması nedeniyle, dünya çapında otomotiv şirketleri Çin piyasasındaki varlıklarını arttırmaya yöneldi.

Amerikan Ford ve Chrysler, Çin piyasası için özel üretilmiş modellerini Pazartesi günü Pekin Motor Şovu'nda sergiledi.

Chrysler'in Asya sorumlusu Mike Manley, "Çin'de başarılı olmak için, Çinli müşterilerin özel zevkine hitap eden araçlar sunmalıyız" dedi.

Geçen yıl Toyota'yı satın alan Genreal Motros'un Çin sorumlusu Kevin Wale, yeni araç üretirken Çinli müşterilerin ihtiyaçlarını gözönünde bulundurduklarını belirtti.