BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Anıtkabir'de 23 Nisan çoşkusu!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlu olsun...

Abone ol

Bugün Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını  ve TBMM'nin kuruluşunun 92. senesini tüm yurt  olarak çoşkuyla kutluyoruz.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

GÜL'DEN ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA VURGUSU
TBMM'nin en önemli gündem maddesinin özgürlükçü bir sivil Anayasa olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, çözümü ertelenen sorunların ülkenin geleceğini ipotek altına almasına ve yeni kayıp yılların oluşmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında yeni Anayasa vurgusu yaptı. "Meclisimiz üstlendiği ağır sorumluluğu, onurlu ve şerefli görevi 92 yıldır layıkıyla yerine getirmenin, milletimizin güvenine mazhar olmanın kıvancı içindedir" diyen Gül, TBMM'nin "demokrasinin mabedi,milli iradenin tecelligâhı, milli egemenliğin kayıtsız şartsızmillete ait oluşunu temsil eden yegâne çatı" olduğunu söyledi.

Gül, Türkiye'nin sorunların üzerine cesaretle gitme kararlılığından vazgeçmeyeceğini vurgularken, çözümü ertelenen sorunların ülkenin geleceğini ipotek altına almasına ve yeni kayıp yılların oluşmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, çoğulcu demokrasi anlayışını benimsemiş bir ülke olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül demokrasinin bir uzlaşma, anlaşma ve barış rejimi olduğunu söyledi. Türkiye'nin meselelerini büyük bir olgunluk ve özgüven içerisinde ele alarak çözeceğine inandığını aktaran Gül mesajını şöyle sürdürdü: "Bugün ülkemizin önündeki en 1.20120423115653.jpgönemli gündem maddesi, Türkiye'yi birinci sınıf bir demokrasi haline getirecek yeni özgürlükçü, sivil bir Anayasa'yı gerçekleştirmektir.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜ
TBMM'de temsil edilen partilerin, bütün siyasi aktörlerin, sivil toplum kuruluşlarının, uzlaşma kültürü içerisinde sürdürecekleri, akılcı, sağduyulu ve yapıcı çalışmalarıyla bunun başarılabileceğinden şüphe duymuyorum. Demokrasinin, hukukun üstünlüğünün tüm kurumve kriterleriyle benimsenmesi ve uygulamada karşılaşılan sıkıntıların evrensel normlar doğrultusunda ortadan kaldırılması, ülkemizin istikrar ve refah içerisinde gelişmesinin teminatı olacaktır. 3.20120423115824.jpgBunu başarabildiğimiz takdirde, inancımodur ki, performansı ve dinamizmiyle tümdünyanın dikkatini çeken Türkiye, yeni başarılara imza atacak ve muazzamilerlemeler elde edecektir."

ANITKABİR'DE TÖREN

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki devlet erkanı daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etti. Törene, TBMM Başkanı Çiçek'in yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile çok sayıda milletvekili katıldı.

Heyetin, Aslanlı Yol'da yürüyüşünün ardından TBMM Başkanı Çiçek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çiçek ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

İŞTE O VİDEO;


ÇİÇEK KUTLAMALARI KABUL EDECEK

Anıtkabir'de ve Birinci Meclis'te yapılacak törenin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te kutlamaları kabul edecek.TBMM Genel Kurulu, Cemil Çiçek'in başkanlığında özel gündemle toplanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı oturumda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşma yapacak. Meclis Başkanı Çiçek'in ev sahipliğinde, TBMM Tören Salonu'nda resmi kabul yapılacak. Kabule Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

KILIÇDAROĞLU RESEPSİYONA KATILMAYACAK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan nedeniyle vereceği resepsiyona katılmayacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çankaya Belediyesi'nin, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak etkinliğine katılacağı bildirildi.

Kılıçdaroğlu, saat 18.30'da Ahmet Taner Kışlalı Salonunda Çankaya Belediyesi bin çocuk korosu ile Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası'nın konserini izleyecek. Edinilen bilgiye göre resepsiyona CHP'li grup başkanvekilleri de katılmayacak.