BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.401,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Akdağ tokatın hesabını sordu!

Sağlık Bakanlığı yeni bir afiş yaptırıyor. Bakın Akdağ'ın hazırlattığı o afişte kimler var?

Abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktor döven BDP'li Özdal Üçer'in partisinden ihraç edilmesini hatta milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kendisini arayan Üçer'e, dayak yiyen doktorun sahipsiz olmadığını söyleyen Akdağ, Tekirdağ'da bu sözlerini bir adım daha götürerek, sağlık çalışanına dokunanın yeri kodestir diyerek tepkisini dile getirdi.

Tekirdağ Valiliği'ni ziyaretinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, BDP VanMilletvekili Özdal Üçer'in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tartıştığı Dr. Oğuz Eroğlu'na saldırı olayının ardından kendisiyle telefonda görüştüğünü söyledi. Varsayıldığı gibi vekile veya ailesine kötü davranılsa dahi bunun karşılığının şiddet olmaması gerektiğini telefonda Üçer'e anlattığını ifade eden Akdağ, buna rağmen karşısındaki kişinin bugün olsa yine aynı şeyi yaparım dediğini aktardı. Doktora, valilik kararıyla koruma verildiğini ve Üçer'e doktorun sahipsiz olmadığını ona atılan tokatın kendisine atıldığını kaydeden Akdağ, o doktorun Van depreminde görev yaptığını ve kendi aracında yattığını ifade ederek, bu insanların elinin öpülmesi gerektiğini ifade etti.
"MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETMELİ"

Akdağ, milletvekili Üçer'in, partisinden ihraç edilmesi ve milletvekilliğinden de istifa etmesigerektiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Soruşturmayı nihayetinde dün açtıklarını ifade ettiler. Ama bu soruşturma, görüntüde 'dostlar alışverişte görsün' mantığıyla yapılmamalıdır. Olay çok açık. Süratle bu kişipartisinden ihraç edilmeli. Bu kişi aslında milletvekilliğinden de istifa etmelidir. Milletinvekili, millete hizmet eden doktoru nasıl dövermiş? Ne hakla yaparmış bunu. Dokunulmazlık, milletin iradesine dokunulmasın diye konulmuş bir kural. Vatandaşı darbetmek için konulmuş bir kural olamaz. Doğrudan kişiye yönelik bir şiddet eylemindebulunmuşsanız bunun nesini koruyacaksınız? Niye koruyalım."
AK PARTİ'NİN İKTİDAR SIRRI

Çerkezköy'de katıldığı toplantı da ise Akdağ, yaptıkları çalışmalar ve reformlar sonucu hem sandıktan yüksek oranda oy alarak yeniden tek başlarına iktidar olduklarını hem de vatandaşların dualarını aldıklarını belirtti. Akdağ şöyle konuştu;

“Ülkemize bazı ilaçlar yurt dışından belli bir fiyatla geliyor ve başka ülkelerde aynı ilaç üretilmesine ve ucuzlamasına rağmen ülkemizdeki fiyat yükseliyordu. Hangi ülkede ilaç ucuzsa oradan alıyor, başka ülkelerde aynı ilacın fiyatının düşmesi olasılığına karşı bizim ülkemizdeki fiyatın da düşmesini sağlıyoruz.

‘LÜTFEN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI KORUYALIM’

Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarla ilgili afiş çalışmaları olduğunu belirten Akdağ, şunları söyledi:

“Lütfen sağlık çalışanlarımızı koruyalım. Sağlık çalışanı ve doktorlarımızın sayısı az ama çok iş yapıyorlar. Sağlık Bakanlığı olarak yeni bir çalışma başlattık. Bir tarafında sağlık çalışanları, diğer tarafında polis, güvenlik görevlisi ve yargıç resmi olan afişler bastırıp sağlık kurumlarına astıracağız. Magandanın, sağlık çalışanına saldıran ve şiddet uygulayanların yeri kodes.”

Bakan Akdağ, daha sonra, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir restoranda basına kapalı düzenlenen Tekirdağ Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
Akdağ'a, Çerkezköy Ak Parti İlçe Başkanlığı, Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerince günün anısına tabak ve plaket verildi.