BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  DÜNYA

Libya'da kabinede değişiklik yok!

Mustafa Abdülcelil, kabinede herhangi bir değişikliğin şimdilik mümkün olmadığını söyledi.

Abone ol
Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı  Başkanı Mustafa Abdülcelil, ülkenin geçici hükümetinde kabine değişikliği yapılacağı haberleriyle ilgili, "Böyle bir değişiklik yapılacağını öngörmüyorum" dedi.

Libya hükümet sözcüsü, geçen hafta yaptığı açıklamada, Başbakan Abdürrahim El Kib'in bazı bakanlıkların çalışmalarını değerlendirdiğini ve kabinedeki kimi isimlerin değiştirileceğini açıklamıştı.

UGK Başkanı Abdülcelil, böyle bir değişiklik için geçerli nedenlerin olduğunu kabul etti ancak Libya'da haziran ayında gidilmesi planlanan seçimler öncesi kabinede bir değişiklik yapmanın ülkeye fayda getirmeyeceğini söyledi.

Abdülcelil, seçimlere kısa bir zaman kaldığını, şimdi değişiklik yapılsa yeni bakanların işe tam olarak başlamasının bir ayı bulabileceğini belirtti ve "Bu kadar zamanı Libya halkından çalmaya hakkımız yok" dedi.

Libya'da Kaddafi döneminin sona ermesinden sonra kasım ayında UGK tarafından iş başına getirilen geçici hükümet, zayıf bir yönetim sergilemekle eleştiriliyordu. Hükümet sözcüsü dışında, UGK sözcüsü de geçen hafta kabinede bir değişiklik yapılabileceğini açıklamıştı.