BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  GÜNCEL

Köpekten kaçarken otomobil çarptı

Köpekten korkup kaçarken otomobilin altında kalan 8 yaşındaki çocuk feci şekilde can verdi.

Abone ol

Çorum'un Sungurlu ilçesinde okula gittiği sırada önüne çıkan köpekten korkup kaçarken otomobil çarpan 8 yaşındaki çocuk metrelerce araç altında sürüklenerek hayatını kaybetti. Annesi, küçük çocuğun ölümünü gördü.

Dr. Sedat-Dr. Melahat Baran İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Rauf Serhat Şentürk (8), okula gitmek için sabah erken saatte annesi Şengül Şentürk ile birlikte evden çıktı. Anne oğul okulun yakınına kadar birlikte yürüdükten sonra vedalaşıp ayrıldı. Bu sırada küçük Rauf, Fatih Mahallesi Mahmut Atalay Spor Salonu'nun önünde başı boş bir köpekle karşılaştı. Üzerine gelen köpekten korkan çocuk, çığlık atarak Ankara-Samsun Karayolu'na kaçtı. Bu sırada Çorum'dan Ankara'ya giden Mehmet Demirtaş'ın (65) idaresindeki 19 NA 191 plakalı otomobil, çocuğa çarptı. Otomobil altında sürüklenerek ağır yaralanan çocuk, ambulansla Sungurlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki İlk müdahalenin ardından Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edilen ve hemen ameliyata alınan minik öğrenci yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Oğlunun araç altında kaldığına şahit olan anne Şengül Şentürk, hastanede acı haberi alınca "Yavrum beni bırakıp gitme" diye feryat etti. Baba Rauf Şentürk ise, "Allah'ım ben bu acıya nasıl dayanırım, benim canımı da al ben oğlumsuz yaşayamam" diye ağladı. Küçük çocuğun cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Gözaltına alınan sürücü Mehmet Demirtaş'ın kalp hastası bir yakınını otomobille Ankara'ya tedavi için götürdüğü öğrenildi. Demirtaş, "Çocuk aniden yola fırladı. Fren yapsam da her şey aniden oldu. Çocuğun ölümü beni kahretti. Çok üzgünüm" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.