BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.510,13
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Selçuk İletişim'e beş önemli ödül

Selçuk Üniversitesi Kısa-Ca Film Atölyesi öğrencileri katıldıkları yarışmalardan beş ödülle döndü.

Abone ol

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Galatasaray ve Okan Üniversitesi ile AKAT Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği “Yaşamakat Çevre Reklam Tasarımları Yarışması’nda 4 ödül birden kazanırken, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi’nin düzenlediği “Özel Çevre Temalı Kısa Film Yarışması’nda da ikincilik elde etti.

Galatasaray Üniversitesi Kampusü’nde düzenlenen ödül töreninde, öğrenciler ödüllerini Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş ve AKAT Başkanı Eyüp Yahşi’den aldı. Yarışmada birincilere bilgisayar, ikincilere kamera, üçüncülere fotoğraf makinesi, mansiyon ödülü almaya hak kazananlara da flaş bellek hediye edildi.

Yarışmada Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden

-3’üncü sınıf öğrencisi Muhammet Ali Yıldırım Radyo Reklamı Dalı’nda ikincilik,

-2’inci sınıf öğrencilerinden Yasin Hatipoğlu ve Ömer Çakan Televizyon Reklamı Dalı’nda üçüncülük,

-2’nci sınıf öğrencilerinden Hüdai Ateş ve Volkan Emrecik Gazete Reklamı Dalı’nda mansiyon

-3’üncü sınıf öğrencilerinden Seher Aydın Radyo Reklamı Dalı’nda mansiyon ödülüne layık görüldü.

CEMRE DÜŞERKEN’E İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinden Mehmet Ali Baran ise Çevre ve Orman Bakanlığı ile Gazi Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Özel Çevre Temalı Kısa Film Yarışması’nda, “Cemre Düşerken” isimli belgesel ile ikincilik ödülünü kazanmayı başardı.

“BAŞARI TESADÜF DEĞİL”

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can, bu ödüllerin öğrencilerin Kısa-Ca Film Atölyesi’ndeki çalışmalarının sonucu olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Can, “Bu ödüller belgesel film kategorilerindeki başarımızın yanı sıra reklam alanında da yaratıcılığımızın kanıtıdır. Bu ödüller ve başarılar rastlantı değildir. Önümüzdeki dönemlerde öğrencilerimizden daha büyük başarılar bekliyoruz. Gerek fakültemizin altyapısı gerekse öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin bilgi ve birikimleri dikkate alındığında daha büyük başarılar elde edebilecek kapasitemizin olduğunu buluyoruz.” dedi.