BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karun davası sürüyor

Uşak'taki Karun Hazineleri skandalının davası hala sürüyor...

Abone ol

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştirilmesiyle ilgili Yargıtay'ın bozduğu dava, Uşak'ta yeniden başladı.

Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. celsesine iki sanık katıldı.
Uşak Arkeoloji Müzesi'nde, dört yıl önce Karun Hazinesi'nin en değerli parçalarından biri olarak kabul edilen Kanatlı Denizatı Broşu sahtesiyle değiştirilmişti.

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, aralarında müze eski müdürü Kazım A.'nın da bulunduğu 10 sanıkla ilgili 'Nitelikli zimmet' suçundan verilen hapis cezalarını onamış aynı Ceza Dairesi, Kazım A. ile 5 sanığın 'Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanunu'na Muhalefet, Görevi İhmal' suçundan yeniden yargılanmalarına karar vermişti. Dosyayı inceleyen

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, Kazım A. ile 5 sanığın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan eksik yargılandığı kanaatine varıp tekrar yargılanmalarına hüküm vererek sanıkların Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde bozma kararındaki suçlarla ilgili tekrar hakim karşısına çıkmalarına karar vermişti.
Yargıtay'ın dava ile ilgili bozma ilamı üzerine dava Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlandı. Bugün öğle saatlerinde dava ile ilgili 5. celse yapıldı. Duruşmaya sanık eski Müze Müdürü Kazım A. ile hükümlü sanık Uğuz S. ve sanık avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda sanıklar Fuat E. ile Mehmet P. hakkında yakalama emirlerinin infazına, dava dosyasındaki eksiklerin giderilmesine ve duruşmanın 29 Eylül 2010 tarihinde yeniden görülmesine karar verdi.