BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.392,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konyaspor Fener'e direnemedi

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta kapanış maçında Konyaspor, sahasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenildi.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 8 haftasında deplasmanda Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe rakibine adeta gol olup yağdı. Rakibinden 1 gol yiyen Fenerbahçe attığı 4 golle sahadan galip ayrılan takım oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, lige verilen aranın ardından güzel bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Bu maç Konyaspor için kötü gidişatını durdurmak isteyeceği bir maç olarak görüyordu. Ancak biz daha istekliydik ve bunun karşılığını golle bulduk. Ancak Konyaspor bu gole hemen karşılık verdi. Ancak 1-1'in ardından oyunun kontrolünü elimize aldık ve ilk yarıyı güzel bir skorla bitirdik.

İkinci yarıda bizim için daha ayakları yere basan ve kontrollü bir oyun sergiledik. Oynadığımız son 3 maçta iyi neticeler almamıza rağmen topu ayağımızda tutma zamanımızı artırmamız gerek. Bu konunun üzerine düşeceğiz"
dedi.

"HAKEM MAÇI TEKRAR TEKRAR İZLEMELİ"

Hakemler konusunda geçmişe nazaran daha iyi bir yerde olduklarını dile getiren Kocaman, "Artık daha adilane ve standardı daha yüksek hakemlerle oynuyoruz. Ancak bu maçın hakemi konusunda bence kendisi bu maçı tekrar tekrar izlemeli. Gerek bizim lehimize gerekse aleyhimize verdiği kart ve faul kararları standartlara uygun değildi" diye konuştu.

ZİYA DOĞAN: "AYKUT KOCAMAN ŞARK KURNAZLIĞI YAPMASIN"

Konyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise Konyaspor'un adam geçmede ve gol bulmada yetenekli bir kadroya sahip bir takımla mücadele ettiğini belirterek, "Özellikle bizim oyuncuların bu kadroya karşı çalım yememesi gerekirken Emre 70 metreden topu alıp gol bulabiliyor. Özellikle bu maça kadar en az pozisyon veren takımken bu maç bol bol pozisyon verdik. Futbolda 2 durum vardır. Ya top sendeyken oynayacaksın, ya da sende değilken oynatmayacaksın. Farklı bir mağlubiyet aldık. Biz bu maçta 3 puanın hesabını yaparken hesaplar tutmadı. Ancak buradan Aykut Kocaman'a da seslenmek istiyorum.

Ben Türk antrenörlerinin başarılı olmasını isteyen birisiyim. Ancak Aykut Kocaman bu maç öncesi şark kurnazlığı yapmak istedi. Verdiği demeçlerde Konyaspor maçının sert geçeceğini vurgulayarak bir ön yargı oluşturdu. Hem en iyi imkanlara ve milyon dolarlık oyunculara sahip olacaksın, hem de şark kurnazlığıyla avantaj elde etmeye çalışacaksın. Bu maçta mağlubiyeti hak ettik. Ama bunda yeni bir takım oluşumuz ve transferde yavaş kalışımız etkili oldu. Ben bu takımla devre arasına kadar gitmek zorundayım. Devre arasında yapacağımız takviyelerle daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum"
ifadelerini kullandı.