BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Konya'nın tarihinde Osmanlı izleri

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Müzeler Haftası nedeniyle açtığı Konya’ya ait olan “Osmanlı beratları ve vesikaları” sergisi hafta boyunca gezilebilir.

Abone ol

Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Müzeler Haftası nedeniyle açtığı Konya’ya ait “Osmanlı beratları ve vesikaları” sergisi hafta boyunca gezilebilir.

Sergide Konya’ya ait muhtelif padişahlar tarafından verilmiş, müderrislik ve mütevellilik beratları, vakfiyeler ve değişik konulara ait onlarca vesika yer alıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal hizmetler Daire Başkanı Mehmet Atilla Şirin, 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası’na dikkati çekerek, “Tarih ve kültür bilincimizin artmasında bu günlerde müzelere akın etmeli ve müzeleri sürekli canlı tutmalıyız. Bu amaca matuf olarak Koyunoğlu Şehir Müzesi ve kütüphanende ‘Konya’ya ait Osmanlı beratları ve Osmanlıca vesikalar’ sergisi açıyoruz” dedi.
Konya’ya ait bütün belgeleri ve bilgileri toplayan Koyunoğlu şehir müze ve kütüphanesinin, Konya’nın belleği olma yolunda ciddi çalışmalar yaptığını vurgulayan Şirin, bu çalışmalarından dolayı Koyunoğlu Şehir Müzesi ve Kütüphanesi Müdürü Hasan Yaşar’ı tebrik etti.

Şirin, “Bir hafta boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergimize, tüm halkımızın ve özellikle öğrencilerin ilgi göstermelerini bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak: