BIST 9.819
DOLAR 32,59
EURO 35,06
ALTIN 2.457,15
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da coşkulu bir tören

Taksim'de başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, İnönü Stadı'nda Vali Güler, Başkan Topbaş ve Tolon'un da katıldığı törenle sürdü.

Abone ol

İstanbul'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Taksim'in ardından İnönü Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenlerle devam etti. Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ile diğer askeri-mülki erkan ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. 19Mayıs'la ilgili şiirlerin okunduğu ve marşların söylendiği törende, şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Vali Güler, Başkan Topbaş ve Orgeneral Tolon tarafından ödüllendirildi.

Resmi geçit töreninin ardından okulların gerçekleştirdiği sportif gösteriler de İnönü Stadyumu'nu dolduran İstanbullular tarafından beğeniyle izlendi. Milli duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı tören, öğlen saatlerinde sona erdi.

Kaynak: www.ibb.gov.tr