BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.405,36
HABER /  GÜNCEL

Roxy'de birincililik Eskişehir'e gitti

10. Tuborg Roxy Müzik Günleri’nde Ahmet Kenan Bilgiç, Ömer Öztüyen, Can Ömer Uygan, Okan Kaya ve Gökçe Gürçay’dan oluşan Eskişehirli grup Gevende birinci oldu.

Abone ol

10. Tuborg Roxy Müzik Günleri’nde geleceğin müzisyenleri belli oldu. Kendi müziğini yapan müzisyenleri, dinleyiciler ve sektörle buluşturan tek platform Roxy Müzik Günleri’nin 10’uncusu Tuborg sponsorluğunda gerçekleşti. Kendi besteleriyle hazırladıkları demoları ile katılan müzik gönüllülerinin kazananları 18 Mayıs’ta açıklandı.

Müzisyenlerin, müziğin her türünde, sadece kendi besteleriyle katılabileceği 10. Tuborg Roxy Müzik Günleri, bu yıl da genç yetenekleri müzik yapımcıları ile buluşturmaya devam etti. Geçtiğimiz yılın birincisi Dejavu konseriyle başlayan bu yıl ki maraton, yine Roxy’de düzenlenen gecede kazananların açıklanması ile sona erdi.

Her geçen gün müziğe verdiği desteği arttırarak sürdüren Tuborg’un sponsorluğunda gerçekleşen 10. Tuborg Roxy Müzik Günleri’nde Ahmet Kenan Bilgiç, Ömer Öztüyen, Can Ömer Uygan, Okan Kaya ve Gökçe Gürçay’dan oluşan Eskişehirli grup Gevende birinci; Fatih Aygün, Engin Murat Yavuz, Onur Önder ve Korhan Uran’dan oluşan İstanbullu grup Mat ikinci, Zafer Turhan, Başar Çetin, Uğur Akın ve Oktay Fıstık’tan oluşan grup Ruj üçüncü oldu.

Jüri Özel Ödülü’nü İstanbul’dan Karantina, Roxy Özel Ödülü’nü ise İstanbul’dan Mai aldı. Yarışmada birinciye 3000, ikinciye 2000, üçüncüye 1000 YTL para ödülü verildi.

Gecenin sürprizi olan Tuborg Özel Ödülü’nü, Tuborg Tuborg Pilsener Ürün Müdürü Selim Göncü açıkladı.

Bu ödülle, birinci olan grup Gevende, bu yaz gerçekleşecek 4. Tuborg Modern Rock Festivali’nde bir dünya starının sahnesinde ön grup olarak yer alma şahsına sahip oldu.

10. YILINDA ROXY MÜZİK GÜNLERİ

Birçok sanatçı ve grubu müzik dünyasıyla tanıştıran Roxy Müzik Günleri, 10 yılda aralarında Teoman Kurban, Cold House, Bağdat Avenue, Replikas, Direc-T, Dejavu gibi günümüzde beğeniyle dinlenen ve sevilen, kendi dinleyici kitlesine ulaşmış pek çok isme sahne oldu.

İlk kez 1996 yılında “gerçek anlamda müzik düşünen ve üreten herkese” yapılan içten bir çağrıyla başlayan Roxy Müzik Günleri, 2004 yılında İstanbul dışındaki şehirlerden de büyük ilgi gördü. Ankara, Bursa, İzmir, Trabzon ve Kars’tan toplam 184 başvuruyla rekor bir katılıma ulaşan Roxy Müzik Günleri’ne bugüne kadar 797 müzik grubu, 3800 müzisyen katıldı.

Roxy Müzik Günleri’nde 122 grup finalde yarışma hakkını elde etti, 594 müzisyen RMG’de sahne aldı. Roxy Müzik Günleri’ne yaklaşık 17.500 müziksever de tanıklık etti.

TUBORG VE MÜZİK

2003 yılında Skin, Tom McRae ve Shed Seven’ın katıldığı Tuborg Modern Rock Festivali’nin yanısıra, Reklam Oburları, Beachpark Rock Festivali, Aya İrini Bach Günleri gibi etkinliklere destek olan Türk Tuborg, 2004’ün de müzik ve sanat gündemini hareketlendiren projeler gerçekleştirdi.

Tuborg Pilsener, Rock İstanbul ile uluslararası bir festivale daha imza attı. Faithless, Starsailor, Anathema, Queensryche gibi Rock müziğin dünyaca ünlü isimleri Rock İstanbul Festivali’nde buluştu. Tuborg Pilsener sponsorluğunda gerçekleşen festival 70’e yakın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla müzikseverler, doğanın ve denizin içiçe olduğu Solar Beach’de pek çok renkli aktivite ve outdoor etkinliğe de katılarak festival ruhunu doyasıya yaşadı.

24 Temmuz günü İstanbul Kilyos Solar Beach’te gerçekleşen 3. Tuborg Modern Rock Festivali kapsamında Grammy ödüllü Pink ilk defa Türk müzikseverlerle buluştu.

Kaynak: