BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konya'da bu sudan içebilmek için akın ettiler! Saatlerce bekliyorlar kargo bile istiyorlar

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

KONYA'da bulunan Kumdöken doğal kaynak suyu, şifa bulma beklentisindeki vatandaşların akınına uğruyor. Sabah saatlerinde çeşmeye gelerek sıraya girenler yaklaşık 2 saatlik beklemenin ardından sularını dolduruyor.

Abone ol

Konya’nın Ilgın ilçesi Aşağıçiğil Mahallesi'nde bin 264 rakımda bulunan “Kumdöken suyu” olarak tanınan dağlardan çıkan doğal kaynak suyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yıllardır böbreklerdeki kumu dökmeye faydalı olduğu belirtilen sudan almak için özellikle hafta sonu çevre ilçelerden gelen vatandaşlar sabah saatlerinde su kuyruğuna giriyor. Yaklaşık 2 saatlik bir beklemenin ardından çeşme başına ulaşan vatandaşlar yanlarında getirdikleri bidonları suyu doldurarak evlerine götürüyor.

Aşağıçiğil Mahallesi Muhtarı İsmail Karayel, “Konya il yıllığında şifalı sular arasında yedinci sırada. Kumdöken hakikaten taş kum döktüğünü doktorlarımız dahi biliyor. Burada tüm vatandaşlarımız da şifa bulmak için geliyorlar, keyfi gelmiyorlar. Gerçekten denenmiş. Beni Çiğil Mahalle muhtarı olarak İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir gibi büyükşehirlerden de arıyorlar ve hatta kargo ile göndermemi istiyorlar ama biz bunu yapamayız. Ama buraya gelirlerse burada istedikleri gibi barınabilirler biz de elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz” dedi.


"Kuraklıktan su azaldı"
Kuralık nedeniyle suyun azaldığını ifade eden muhtar İsmail Karayel, “Suyun azalma sebebine bakacak olursak bu yıl bizim 31 ilçe genelinde yağışlar tamamen durdu. Hatta bu yıl biz beklediğimiz hububatı bile alamadık diyebiliriz. Onun için bu su azaldı ama kesilmesi mümkün değil çünkü kaynak çok sağlam ama su azalmasına rağmen suyun kalitesi de artıyor” ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Erzurum'da damada görülmemiş eziyet! Yapılanlar şaşkına çevirdi: Büyük tedirginlik yaşıyoruz
Foto Galeri Erzurum'da damada görülmemiş eziyet! Yapılanlar şaşkına çevirdi: Büyük tedirginlik yaşıyoruz Galeriye Gözat