BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Konak'ta küllük uygulaması başladı

Konak Belediyesi, izmaritlerin yarattığı çevre kirliliğini önlemek amacıyla yeni bir uygulamanın öncüsü oldu.

Abone ol

Küllüx adı verilen ve yere sabitlenme özelliğine sahip küllükler Belediye hizmet binalarının girişlerine yerleştirilmeye başlandı.

Konak Belediye Başkan Hakan Tartan, kapalı mekanlarda sigara yasağının başlamasıyla birlikte sokakların ve kaldırımların sigara izmaritleriyle dolduğunu ve kötü bir görünüm sergilediğini belirtti. Yeni uygulama ile hiç olmazsa binaların önündeki kirliliğin önüne geçileceğini hatırlatan Tartan, küllük uygulamasına her yöneticinin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Çağdaş bir yaşam için çevre temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Tartan, ”Görüntü kirliliğini engellemek ve temiz bir çevre için başlattığımız yeni uygulama umarım tüm yönetimlere örnek olur. Bir izmarit 2 yıl gibi sürede doğadan kalkıyor. Binlerce izmarit atılıyor yollara. Ne kadarına engel olabilirsek o kadar doğaya yararlı bir şey yapmış oluruz. Vatandaşlarımızı bu duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

KÜLLÜK NEDİR?

90 derece ısıya dayanıklı, yüksek poliüretan malzemeden üretilen küllüklerin dizaynı da oldukça şık. Üç ayrı renkte üretilen küllükler bundan böyle sigara söndürme yerleri olacak. İzmaritler bu küllüklere atılarak sigaradan doğan çevre kirliliği önlenmiş olacak. Küllüklerin kapasitesi ise bir seferde bin adetle sınırlı. Temizliği ise son derece kolay. Haznenin içindeki paslanmaz kova çıkartılarak izmaritler alınıyor.