BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  GÜNCEL

Komünist Başkan'a şok! İçişleri Bakanlığı'ndan Dersim tabelasına soruşturma

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika habere göre Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Tunceli Belediye Meclisi, 7 Mayıs'ta yaptığı olağan toplantısında Tunceli Belediyesi tabelasının ''Dersim Belediyesi'' olarak değiştirilmesi yönünde karar aldı.

Erzincan İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulması kararı almasının ardından İçişleri Bakanlığı da, kararla ilgili soruşturma başlatarak, müfettiş görevlendirdi.

İçişler Bakanlığı, Tunceli Belediye Meclisi'nin aldığı ''Dersim'' kararının Belediye Meclisi'nde oylanması ve oylama sırasında karara ''evet'' oyu veren meclis üyeleriyle ilgili soruşturmayı yürütmek üzere görevlendirdiği müfettişin Tunceli'ye gelerek soruşturmayı yürüttüğü öğrenildi.

Başkanla da görüştü
İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği mülkiye başmüfettişinin dün Tunceli Belediyesi'ne giderek gerekli belgeleri aldığı, Belediye Başkanı TKP'li Fatih Mehmet Maçoğlu ile bir süre görüştüğü bildirildi.

Müfettişin, soruşturmasını Tunceli Valiliği'nde yürüttüğü, bugün Belediye Meclisi'nde ''Dersim'' kararına ''evet'' oyu veren 9 belediye meclis üyesinin ifadelerine başvuracağı öğrenildi.

Neler yaşanmıştı?

Tunceli Belediyesi Meclisi, 'Tunceli' yazan belediye tabelasının 'Dersim' olarak değiştirilmesine karar vermiş, binanın tabelası değiştirilmişti.

Mahkeme durdurdu

Tunceli Belediyesi'nin, tabelasının "Dersim" olarak değiştirilmesine yönelik aldığı karar, uygulanamadan valiliğin başvurusu üzerine Erzincan İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Kendi partisinden bile tepki almıştı

Türkiye Komünist Partisi yaptığı yazılı açıklamada, "Tunceli" isminin kaldırılarak "Dersim" ibaresinin yazılması kararı alınmasına ilişkin ''Ciddi bir borç yükü bırakan kayyumdan devralınan bir belediyede bu görev için tek bir saati bile en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyorken tabelanın değiştirilmesinin gündeme gelmesi yersiz olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.