BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  GÜNCEL

Komandonun kahreden ölümü

Vatani görevini Tuncali'de yapıyordu... İstanbul'a izne geldi... Tinerciler yolda sıkıştırdı ve bıçakla öldürdüler...

Abone ol

Tunceli'de askerliğini jandarma komando olarak yaparken, İstanbul'a ev iznine gelen Zekeriya Aydın (21), yolda yürürken madde bağımlıları tarafından bıçakla öldürüldü. Boynundan yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybeden Aydın'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Adana'ya gönderildi.

Olay Esenyurt Merkez Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Parkı' çıkışında saat 00.30 sularında gerçekleşti. Tunceli'de askerliğini Jandarma komando olarak yapan Zekeriya Aydın teskeresine 4 ay kala iznini alarak, ailesini görmek üzere İstanbul'a geldi. Arkadaşları ve kuzenleriyle birlikte askerlik stresini atmak için yürüyüşe çıkan Zekeriya Aydın, yoldan geçen madde bağımlılarıyla tartıştı. Kavgaya dönüşen tartışmada vücuduna isabet eden bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aydın hastanede hayatını kaybetti.

Bu sırada kavgada hafif bir şekilde yaralanan madde bağımlısı bir kişi de hastaneye kaldırıldı. Kavga sırasında yanında bulunan arkadaşı da gözaltına alındı Zekeriya Aydın'ın ailesi acı haberin ardından yıkıldı. Sinir krizleri geçiren Aydın'ın ailesi çocuklarınının cansız bedenini defnedilmek üzere Adana'ya gönderdi.

Ağabey Abdülgani aydın kardeşinin Tunceli'de askerlik yaptığını ve terhisine 4 ay kaldığını ifade ederek "Kardeşim İstanbul'a daha yeni gelmişti. Evci iznine geldikten sonra onu hiç görmemiştim. Ancak, yoldan geçen madde bağımlısı kişiler kardeşime kıydılar" dedi.

Kardeşinin katillerini hastanede gördüğünü belirten Aydın, hastanede saldırganları darp ettiğini dile getirdi. Emniyet güçlerinin konuyla ilgili araştırması devam ediyor