BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öyle bir istifa dilekçesi verdi ki

YÖK'den istifa eden üye Bülent Serim öyle bir istifa dilekçesi verdi ki sarsıcı bir etki yaptı. Dilekçede inanılmaz iddialar var.

Abone ol

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın "ÖSS'de katsayı kalkacak" açıklaması istifa getirdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Bülent Serim, üyelikten istifa etti. Katsayılar kalkınca İmam Hatiplere üniversite yolu açılacak.

Serim verdiği istifa dilekçesinde çarpıcı ithamlarda bulundu; İşte o dilekçeden başlıklar; 

KURAN KURSLARI:
* ''YÖK Başkanvekili'nin 'Kuran kursları cemaat ve tarikatlara bırakılmalıdır' yolundaki ifadesi,

KATSAYI AÇIKLAMASI*YÖK Başkanı'nın basına yaptığı 'yeni sınav sisteminde farklı katsayı uygulaması kaldırılacak' açıklaması son noktayı koymuştur''.

REKTÖR SEÇİMİ: *''Bu seçimlerde, bilimsel yeterlilik, deneyim ve üniversitenin tercihi yerine, türbana özgürlük bildirisine imza koymak, siyasal yandaşlık ya da ilahiyatçı özellik gibi ölçütlerin ağırlık kazanması kaygı vericidir. 'Amaç, üniversiteleri 'yandaş' kurumlar durumuna getirmek, 'hoşgörü' ve 'görmezden gelme' yöntemiyle üniversitelerde türban yasağını kaldırmak ve karşıt görüşleri sindirmektir.x

ÖC ALMA TUTKUSU: "Ayrıca, atanan rektörlerle oluşturulan yönetimlerin, laik Cumhuriyetçi öğretim üyelerinden 'öç' alma ve ideolojik yandaşlarını ödüllendirme gruplarına nasıl dönüştükleri ibretle izlenmektedir."

FORMALİTE İCABI KURUL: *"Konular genel kurula formalite icabı getiriliyor. Daha önce zaten karar alınmış oluyor. Katsayı konusunun genel kuruldan geçeceği bugünden bellidir"

YÖK=İKTİDAR: "YÖK artık konulara yalnızca siyasal iktidar gibi bakmakla kalmayıp, anayasal konumunu bir yana bırakarak, iktidardaki partinin programını ve ideolojisini gerçekleştirmeye çalışan bir kurul durumuna getirildi.''

TABAN PUANLAR: hiçbir ülkede benzeri görülmeyecek hız ve sayıda üniversite açılmasına uygun görüş verilmesi, aşırı kontenjan artışı yapılması ve taban puanla tercih yapabilmek için gerekli barajın düşürülmesi YÖK'teki iktidar yanlısı tutumun ulaştığı boyutu göstermesi yönünden önemlidir.

ÜÇ ÜNİVERSİTEYE KIYAK: ''Sabancı, Okan ve Işık üniversitelerinin genel kurallara aykırı uygulamalarının, 'yaygınlaştırmak' bahanesiyle yasallaştırılması... Adı geçen üniversitelerde uygulanan genel dışı sisteme ilişkin 20 gün önce alınan tersi yöndeki Yükseköğretim Genel Kurulu kararının, bilimsel çalışma yapılmadan, yükseköğretim kurumlarının ve ilgili çevrelerin görüşü alınmadan, doğruluğu tartışılmadan değiştirilmesine katılmak, ilkesel bazda olanaklı değildir. ''

PARA İÇİN ARAPLARA DENKLİK YOLU: "''Araplarda çok para var'' yaklaşımıyla, Türk üniversitelerine öğrenci çekebilmek için Arap ülkelerinin ziyaret edilmesinin, bakış açısını ortaya koyan son örnek olduğunu ileri sürdü. Serim, ''Korkarız ki bu yaklaşımın ardından Arap üniversitelerine denklik verilmesi gündeme gelecektir'' dedi.

OYUNUN PARÇASI OLMAYACAĞIM: ''Bu gelişmelerden yükseköğretim ve ülkemiz açısından büyük kaygı duyuyorum. Bugüne kadar, kimi üye arkadaşlarla gerek Genel Kurul toplantıları sırasında, gerek kamuoyu önünde yaptığımız uyarıların sonuç vermemesi, beni istifa noktasına getirmiştir. Sergilenen 'oyunun' parçası olmamak için, Yükseköğretim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum.''