BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Annenin çaresizlikten bulduğu çözüm

3 kız kardeş, üçü de zihinsel engelli. Anneleri işe giderken kapıyı üstlerinden kilitledi. Evde camlar kırılmaya başlayınca devreye polis girdi.

Abone ol

Adana'da zihinsel engelli 3 kardeş, annelerinin işe giderken kapısını kilitlediği evden polisler tarafından çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Yeşilyuva Mahallesi 36006 Sokak 4 numaralı evin ikinci katındaki camların kırılması üzerine, çevredekiler polise haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemede, evde çocuk bulunduğunu tespit edince içeri girmek için çilingir çağırdı. Yaklaşık yarım saat süren uğraş sonucu kapı açıldı, içerde zihinsel engelli oldukları belirtilen kardeşler Fulya (20), Sinem (15) ve Sezgi Tecümen (12) ile karşılaşıldı.

Kız kardeşlerden Sinem ve Sezgi, güçlükle ikna edilerek olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Fulya ise evden çıkmak istemedi. Polisler, havaalanında bir kafeteryada çalıştığı belirlenen anne Selma Tecümen'e ulaştı.
Polis aracı ile olay yerine getirilen annenin de çabasıyla büyük kız da ikna edilerek, sağlıklı bir yaşam ortamının bulunmadığı evden alınıp, bakımının yapılması için hastaneye götürüldü.

Bu arada, 4 çocuğu bulunduğu belirtilen Selma Tecümen'in,yaklaşık 8 yıl önce akrabalık bağı bulunan eşi Ahmet Serin'den ayrıldığı bildirildi.

Maddi sıkıntı çektiğini ve çocuklarına bakabilmek için çalışmak zorunda olduğunu belirten Tecümen, ''Özürlü maaşı alabilmek için müracaat ettim, ancak sonuç alamadım. Eşim beni boşadı. Ev de onun. Tek geçim kaynağım güçlükle bulduğum işim. Mecburen çocukları evde bırakıp gitmek zorundayım, çaresizim'' dedi.

Polis, Selma Tecümen'i ifadesine başvurmak üzere polis merkezine götürdü. Çocukların Sosyal Hizmetler Kurumuna verilip verilmeyeceğine ise Cumhuriyet Savcısının karar vereceği belirtildi.