BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,16
ALTIN 2.450,45
HABER /  POLİTİKA

Bakana 7 katlı süper villa

Dışişleri Bakanı Davutoğlu için lebiderya bir villa kiralandı. Tam 7 kat olan villada yok yok. Kayserili bir işadamına ait villada artık bakan oturacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü'ne taşınmıyor, Dışişleri Konutu'nda oturmaya devam edecek. Bu nedenle yeni Bakan Ahmet Davutoğlu için Dışişleri Bakanlığı Ankara'da yeni bir konut kiraladı. 7 katlı havuzlu villada Ahmet Davutoğlu yabancı konuklarını da ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül Çankaya Köşkü'nde çalışıyor, Dışişleri Konutu'nda ikamet ediyor.

Gül'ün Dışişleri Bakanlığı'ndan beri bu böyle. Çankaya Köşkü'ne taşınıp taşınmayacağı merak konusuydu. Ama gelen haberlere göre, Gül Dışişleri Konutu'nda oturmaya devam edecek.

Peki halen bir misafirhanede kalan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu nerede oturacak, yurtdışından gelen konukları nerede ağırlayacak?

Aslında Dışişleri Bakanlığı da bu soruya yanıt için uzun süredir konut arayışındaydı ve sonunda yeni bakan için yeni konut bulundu: Çankaya ilçesi, Kırlangıç sokak, 32. numara. Artık Dışişleri Konutu'nun yeni adresi burası.

Bina kiralanalı kısa bir süre oldu ama şimdiden taşınma hazırlıkları başladı bile.

KAYSERİLİ İŞADAMINDAN KİRALANDI

Kayserili işadamı Ahmet Hattat'a ait villa dışarıdan bakınca 4 katlı. Ama aslında tam 7 katı var. Havuzlu villa Dışişleri Bakanlığı tarafından kiralandı. Kabuller, yemekler artık burada yapılacak. Ahmet Davutoğlu'nun da misafirhaneden çıkıp bu evde yaşayacağı belirtiliyor.

Hattatlara ait evin konut seçilmesinin iki nedeni var. Birincisi Başbakanlık Konutu ve Çankaya Köşkü gibi yerlere birkaç dakika mesafede olması ikincisiyse binanın güvenliği.

GÜVENLİK SİSTEMİ DÖŞENİYOR

Ahmet Davutoğlu, henüz taşınmadı ama binada güvenlik şimdiden had safhada. Güvenlik kameraları ve köpeklerle güvenlik sağlanmaya çalışılıyor.

Bakan Davutoğlu'nun komşuları mahalle sakinleri ise sokakta yaşanacak yoğun trafiğe rağmen bu durumdan memnun... (CNN Türk)