BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.431,03
HABER /  GÜNCEL

Kocasını uykusunda öldüren kadın cezadan kaçamadı! Kendisini dövüyor diye önce piknik tüpüyle vurmuştu

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde 29 yaşındaki Damla K. adlı kadın, kendisini döven eşi 33 yaşındaki Fikret K.’yı uyurken başına piknik tüpüyle vurduktan sonra bıçaklayarak öldürdü

Abone ol

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, kendisini ve çocuklarını darbeden eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada beraat eden kadın, Yargıtayın bozma ilamı sonrası yeniden çıktığı hakim karşısında 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Damla K. ve avukatı Anıl Acurman katıldı.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, maktulün, eşi olan sanığa karşı sürekli sözlü ve fiili şiddet uyguladığını, suç tarihinde de tanık ve sanık anlatımlarına göre maktulün sanığı sebepsiz yere darbettiğini aktardı.

Sanığın, maktulü uyuduğu esnada öldürdüğü ancak maktulün sanığa karşı gerçekleştirdiği eylemlerin ağır tahrik niteliğinde olduğunu belirten cumhuriyet savcısı, sanığın "eşini kasten öldürme" suçundan haksız tahrik indirimiyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Anıl Acurman da esas hakkındaki savunmasında, maktulün olay gecesi müvekkilini öldüreceğini beyan ettiğini iddia ederek, müvekkiline "ceza verilmesine yer olmadığı" kararının verilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Damla K. ise kızlarının hayatını düşündüğünü, kendisine ve çocuklarına sahip çıkacak kimsenin olmadığını söyledi.

Amacının kesinlikle öldürmek olmadığını iddia eden sanık Damla K, "Beni öldüreceğinden korktum. Öncesinde de anlattığım gibi olay günü beni çok feci şekilde dövdü. Öldüreceğini söyledi. Zaten hayatımdan ve çocuklarımın hayatından endişe duyarak yaşıyordum. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı, "kendisini savunamayacak durumda bulunan eşini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirmesi ve yargılama aşamasındaki iyi halini göz önünde bulunduran heyet, cezayı 15 yıla düşürdü.

- Olayın geçmişi
Damla K, 24 Ağustos 2015'te piknik tüpüyle kafasına vurduğu eşi Fikret K'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınmış, çıkarıldığı hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İddianamede, sanığa, TCK'nin ilgili maddesi uyarınca "meşru savunma ve zorunluluk hali" kapsamında ceza verilmesine yer olmadığı belirtilmişti.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada mahkeme heyeti, meşru müdafaa koşullarının oluştuğu gerekçesiyle sanığın beraatine hükmetmişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanığın eyleminin mevcut dosya durumuna göre "meşru savunma ve zorunluluk hali" kapsamında değil, "haksız tahrik" altında işlendiğini belirterek, beraat kararını bozmuştu.