BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Koçak diyete hazır

AK Parti'den ihracı istenen sevk edilen Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, kararı yanlış buldu.

Abone ol

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından, tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilen Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, kararın yanlış olduğunu söyledi.

Son zamanlardaki açıklamaları, eleştirileri ve tutumunun ''parti disiplini'' ile bağdaşmadığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilen Koçak, Afyonkarahisar'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kararı gazete ve televizyonlardan öğrendiğini belirten Koçak, ''Şu anda hakkımızda ihraç kararı yok, ihraç istemiyle disipline sevk kararı var. Bu kararı da gazete ve televizyonlardan öğrendim. Gerekçeli karar elime ulaştığı zaman kapsamlı bir açıklama yapacağım. Bizim arzu ettiğimiz, Türkiye'de demokrasinin gelişmesidir, siyasi partilerin kurumsallaşmasıdır'' dedi.

Kararın kendisine göre hata olduğunu savunan Koçak, şunları
söyledi:

''Bu konuda şahsi meselemiz olamaz. Ne düşünüyorsak ülkemiz için düşünüyoruz. Türkiyemizin gelişmesi, insanlarımızın daha çoğulcu ve katılımcı demokrasi içerisinde yaşaması için bu mücadelemizi yaparız. İnşallah bu hatadan dönülür. Bence bu büyük bir hatadır. Takdiri böyle etmişler, Türkiye'deki siyasi partiler yasasına göre, verilen yetkilere göre böyle bir karar vermişler. Bu bana göre hatadır, başkalarına göre ise hata değildir. Ama bizim mücadelemiz bir demokrasi mücadelesidir. Vatandaşların siyasi partilere sadece oy verdikleri zaman değil, oy vermedikleri zaman da denetleyebileceği, siyasi kararlara katılabileceği, demokratik bir zemine siyasi partilerimizi taşımak bizim görevimizdir. Bunun için bir diyet ödenmesi gerekiyorsa da milletimiz için bu diyeti seve seve ödemeye hazırız.''