BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kocaeli selem teslim oldu, konu meclise taşındı

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Abone ol

Önergesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediyelerin başında geldiğini belirten Türkkan, Belediye’nin şehrin altyapısına harcama yaptığını söylemesine rağmen görünen bir şey olmadığını ve yağışların ardından şehrin halinin ortada olduğunu vurguladı.

YAĞIŞLARIN ARDINDAN MEYDANA GELEN AFET HALİNİ AÇIKLAYIN
Normal bir yağmurda bile hemen hemen bütün ilçelerde afeti andıran durumlar yaşandığını ifade eden Türkkan, Kocaeli’nde alt yapı ile ilgili ciddi problem yaşandığını, tehlike çanlarının çaldığına vurgu yaptı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALTYAPIYA NE KADAR AYIRDI NE KADARI HARCANDI?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı için ne kadar bütçe ayırdığını, bunun ne kadarının bu hizmetlere harcandığını İçişleri Bakanı’na soran MHP’li vekil, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin Afet Planlarının olup olmadığı konusunda Bakan’dan açıklama istedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Ala’ya yağışların ardından meydana gelen afetlerden etkilenen Kocaelili vatandaşların zararlarının nasıl karşılanacağını da sordu. İşte Türkkan’ın soru önergesi:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehrin alt yapısına milyon dolarlar harcandığını söylemekte ve bununla da övünmektedir. Normal bir yağmurda bile Karamürsel’den Gölcük’e, Kandıra’dan Kartepe’ye, İzmit’ten Gebze’ye kadar her yerde afeti andıran bir durum yaşanmaktadır. Kaza yapan araçlar, sel baskınına uğramış evler, suların taştığı yollar, bahçeler, dereler, rögarlar ile karşılaşılmakta kısacası Kocaeli’nde alt yapı ile ilgili ciddi problem yaşanmakta, tehlike çanları çalmaktadır.
En borçlu Belediyelerin başında gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapıya para harcandı dense de görünen bir şey olmaması ve normal bir yağmurda bile karşılaşılan olumsuz durumlar Kocaeli halkına açıklanması gereken bir durumdur.
Bu nedenle;

1-En borçlu belediyelerin başında gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapıya harcama yapıldığı söylenmesine rağmen hemen hemen bütün ilçelerde normal bir yağışın ardından bile afete yol açan durumlar ile karşılaşılması nasıl izah edilebilir?

2-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alt yapı için ne kadar bütçe ayırmış bunun ne kadarını bu hizmetlere harcamıştır?

3-Yağışların ardından yaşanan sel baskınları, su taşkınları vb.ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyeleri arasında koordinasyon kurulmakta mıdır, bu konuda nasıl bir çalışma yürütülmektedir?

4-Belediyeler arasında koordinasyon kuruluyorsa bu olumsuzluklar neden yaşanmaktadır, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin Afet Planları yok mudur?

5-Yaşanacak olumsuzluklara karşı Belediyeler tarafından alınmış herhangi bir önlem ya da tedbir bulunmakta mıdır, bunlar nelerdir?

6-Yağışların ardından meydana gelen afetlerden etkilenen Kocaelili vatandaşların zararları nasıl karşılanacaktır?