BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bekir Bozdağ'dan HSYK açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Hiç kimse bu atamaların anayasa ve yasaya aykırı olduğunu iddia edemez" dedi.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'ya üye seçimlerinin, milletin gözü önünde olan demokratik seçimler olduğunu belirterek, "Seçimlerin sıhhati konusunda kimsenin eleştirisi, itirazı yok ve sonuçlar kesinleşmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın atamaları da anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılmış atamalardır. Hiç kimse bu atamaların anayasa ve yasaya aykırı olduğunu iddia edemez" dedi.

GÖREV DAĞILIMI NASIL OLACAK?

HSYK’da görev dağılımının nasıl olacağı kulislere yansıdı. İddialara göre; HSYK Başkanvekilliği 14 ay için sosyal demokrat kökenli Mehmet Yılmaz’a, daha sonra 24 aylığına hükümet destekli ekipten birine ve son olarak 14 aylığına ülkücü kökenlilere verilecek.

HSYK Genel Kurulu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında bugün toplanarak, görev bölümü yapacak. HSYK’da bugün gerçekleşecek görev dağılımına ilişkin bilgiler de kulislere yansıdı. Edinilen bilgilere göre görev dağılımının şöyle olacağı iddia ediliyor:

1. Daire Başkanlığı’na İdari Yargı’dan seçilen ve hükümete yakınlığıyla bilinen Halil Koç, üyeliklere adli yargıdan seçilen sosyal demokrat kimlikli Ömür Topaç, yine adli yargıdan seçilen ülkücü kesime yakın Mehmet Durgun, Müsteşar Kenan İpek, geriye kalan üç üye de Yargıtay’dan ve Cumhurbaşkanı kontenjanından gelen üyeler arasından belirlenecek.

2. Daire Başkanlığı’na da aynı zamanda HSYK Başkanvekilliği’ne adli yargıdan sosyal demokrat ekipten seçilen Mehmet Yılmaz, Danıştay’dan seçilen sosyal demokrat kökenli Taci Bayhan, 3. Daire Başkanlığı’na adli yargıdan seçilen ülkücü kökenli ve en çok oyu alan Metin Yandırmaz getirilecek.

Kulislerdeki iddialara göre HSYK Başkanvekilliği 14 ay için sosyal demokrat Mehmet Yılmaz’a, daha sonra 24 aylığına hükümet destekli ekipten birine ve son 14 aylığına ise ülkücü kökenlilere verilecek.