BIST 10.203
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.452,13
HABER /  GÜNCEL

KOBİlere canyusu kredisi

Krize karşı reel sektörü ayakta tutmak için TOBB ve Halk Bank harekete geçti. İşte verilecek kredinin faiz oranı ve miktarı..

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol ile KOBİ'lere, her iki kaynaktan toplam 1,5 milyon YTL'lik can suyu kredisi kullandırılacak.

Bu kredinin 100 milyon YTL'lik bölümü TOBB kaynaklarından, 800 milyon YTL nakdi ve gayri nakdi, 400 milyon doları da ihracat kredisi olmak üzere Halkbankası kaynaklarından verilecek.

Söz konusu krediyi ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları ve odalar birliği üyeleri kullanacak. TOBB'dan kullandırılacak 100 milyon YTL'lik kredinin vadesi 12 ay, aylık faizi yüzde 1,2, kredi aralığı ise 20 ile 50 bin YTL olacak.

Halk bankası kaynaklarından kullandırılacak kredi ise 500 bin YTL'ye kadar ulaşabilecek. Söz konusu kredi eşit taksitler halinde ödenmek üzere 36 ay vadeli, aylık faizi yüzde 2,25 olacak. Bankanın ihracat kredisinin faizi ise normal uygulamanın bir puan altında olacak.

Bankanın kullandıracağı krediden yararlanacak üretimi destekleyen firmalar ile sanayi ve tarımsal sanayi firmalarından, banka, sigorta ve muamele vergisi alınmayacak.