BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.467,39
HABER /  GÜNCEL

Hani doğalgaza zam yoktu?

Yüzde 22'lik zam şokunu atlatmaya çalışan vatandaş, güne yeni bir zam haberiyle uyandı. Bu zam Ankara'yı üzecek!

Abone ol

Ankara'da doğalgaza zam tartışması. Botaş zammın kendilerinden kaynaklanmadığını açıklarken, zammın Ankara ölçekli ve EGO'dan kaynaklandığını belirtiliyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Aralık ayında doğal gaz fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin olarak, "Bu konuda net bir şey söyleyemem, çünkü daha ay bitmedi" demişti.

İşte bu açıklamaların ardından bugün Ankara'da doğalgaza EGO tarafından  zam yapıldığı iddia edildi. Aktifhaber'in haberine göre yapılan zam konusunda Botaş sessizliğini sürdürürken topu EGO'ya attı. Bu arada EPDK'nın yapılan zammı onayladığı ve Ankada ölçekli bir zam olduğu belirtildi.

Açıklama EGO'dan

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine göre, 5669 sayılı kanun gereğince bir önceki ayın döviz kurunun ortalaması doğalgazın satış fiyatına yansıtıldı.

Yetkililer, 20 Ekim ile 20 Kasım arasındaki döviz kurunun, 1 Aralık 2008 tarihindeki doğalgazın satış fiyatına yansıtıldığını ifade ederek, "BOTAŞ'tan alınan doğalgazın metreküp fiyatı aralık ayı için geçerli olmak üzere 1.8 Ykr oranında artırıldı. Önümüzdeki aylarda rakamın artması yada düşmesi dövizdeki artış ya da azalışa göre belirlenecek" dediler.Yetkililer, uygulamanın yeni olmadığını daha önce de bu yönde fiyat tespiti yapıldığını belirttiler.