BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.476,02
HABER /  GÜNCEL

PKK bombacısı kıskıvrak

İzmir'de alişveriş merkezina saldırı hazırlığı yaparken yakalanan iki teröriste bomba temin eden zanlı yakalandı.

Abone ol

İzmir'de ele geçirilen 3 kilo 800 gram plastik patlayıcıyı temin ettiği belirlenen B.K., Van'ın Başkale ilçesi German köyündeki akrabasının evinde yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İzmir polisi, 2006'daki operasyonda alışveriş merkezlerine saldırı hazırlığı yapan 2 PKK'lı teröristi yakalamasının ardından, zanlılarla birlikte ele geçirilen patlayıcının Van'da ikamet eden B.K. tarafından temin edildiğini belirledi.

Sürdürülen çalışmalar neticesinde Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, B.K.'yi German köyüne düzenledikleri operasyon sonucu yakaladı.

B. K.'nın bulunduğu evde yapılan aramalarda 2 adet Kalaşnikof silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

B. K.'nın, Başkale ilçesinde terör örgütünün faaliyetlerini koordine ettiği ve terör örgütü adına halktan vergi adı altında para topladığı, bir kardeşinin ise yaklaşık 15 yıl önce terör örgütünün dağ kadrosunda olduğu ve örgütün komuta kademesinde bulunduğu belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan B.K., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.