BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kızının tedavisi için valiliği bıraktı

Kızının tedavisi için valiliği bırakıp Eskişehir'e yerleşen Ağrı eski Valisi Mehmet Çetin'e, 'Yılın Babası Ödülü' verildi.

Abone ol

Çetin ise, ödülünü şehit babalarına hediye etti.

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir Şubesi, iki ay önce Ağrı Valisi olarak görev yaparken konuşma bozukluğu bulunan 4 yaşındaki kızı Beyza'nın Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (DİLKOM) tedavisi için emekliliğe ayrılıp Eskişehir'e yerleşen Mehmet Çetin'i (51) bu örnek davranışından dolayı "yılın babası" seçti.

Çetin'e sendika binasında düzenlenen törende üzerinde "Örnek baba, değerli valimize sevgi ve saygılarımızla" yazısı bulunan kızıyla birlikte çekilen fotoğrafının olduğu bir tablo ile bir buket çiçek veren Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, "Biz sayın valimizi önce yaşlı bir teyzeye protokolde yer vermesiyle, ardından da sevgili kızının geleceği için makamı, mevkiyi terk edip Eskişehir'e yerleşmesiyle tanıdık.

Çok mutlu olduk. Valimizin milletiyle bütünleşen bir devlet adamı olarak kızının geleceği için valiliği terk etmesi, herkese örnek teşkil etmekteydi. Eskişehir Eğitimciler Birliği Sendikası olarak valimizi 'yılın babası' ilan etmek istedik. Bu örnek davranışın tüm babalara, devlet adamlarına örnek olmasını diliyoruz" dedi. 

Sendika yetkililerine teşekkür eden eski vali Mehmet Çetin ise, "Biz, ailece kızımız için aslında bir fedakarlık yapmadık. Anne, baba olmanın gereğini yerine getirdik. Anne, baba olmanın sorumlulukları vardır. Bu çerçevede bu kararı aldık ve bugün buradayız.

Önce insanın kendi ailesine faydası dokunacak ki, sonra milletine hayrı dokunsun. Önce ben aileme sahip çıkmalıydım, onlara hayrım dokunmalıydı. Biz bu anlayışla bu kararı aldık, uyguladık ve bugün buradayız.

Bu ödülü ben öncelikle sesini duyurmaktan aciz, çocuklarının sağlığı için büyük sıkıntılar çeken on binlerce babaya ve onun yanında şehit babalarına hediye ediyorum" diye konuştu.