BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kızını öldürdü rahatladı

Bursa'da, evden kaçan kızını gözünü kırpmadan öldüren babadan ilginç ifadeler.

Abone ol

Bursa'da, evden kaçan kızını gözünü kırpmadan öldüren baba, pişman olmadığını belirterek, "İnsan içine çıkamıyordum. Şimdi rahatladım" dedi.

Bursa'da evden kaçan evli kızı Huri Akça'yı kurşun yağmuruna tutan baba Dumlu Özçelik, polise kızını öldürmeye bir ay önceden kafasına koyduğunu belirterek, "Beni insan içine çıkamaz hale getirmişti. Pişman değilim, rahatladım" dedi. Baba ve iki oğlunun, Huri Akça'nın eve getirilmesinden sonra üst katta toplanıp infaz kararını aldığı öne sürülürken, Dumlu Özçelik'in teslim olmasından sonra, "Cinayeti biz işledik" diye polise gelen oğulları Ersan ve Kenan Özçelik'in, daha sonra "Babamın ablamızı döveceğini zannettiğimiz için müdahale etmedik" diye ifade değiştirdiği öğrenildi.

BABA EVİNE DÖNDÜ
Tüyler ürperten töre cinayeti önceki gün Bursa Yavuz SelimMahallesi'nde meydana geldi. Evli ve iki çocuk annesi 28 yaşındaki Huri Akça, anlaşamadığı eşini terk edip, yaklaşık bir yıl önce çocuklarıyla birlikte baba ocağına döndü. Ancak iddiaya göre Huri Akça, beş gün önce de çocuklarını, babasının evinde bırakıp, Bursa'nın Kestel ilçesinden tanıdığı bir kişiyle Ankara'nın Sincan ilçesine kaçtı. Bu durum, SSK emeklisi marangoz babayı çılgına çevirdi. 59 yaşındaki Dumlu Özçelik, tıpkı bir dedektif gibi kızının izini sürerek kaçtığı yeri buldu. İkisi de evli olan oğulları Ersan ve Kenan Özçelik'e ablalarını geri getirmeleri talimatını verdi. İki kardeş ise öncekigün ablalarını Sincan'dan getirip, babalarının karşısına çıkardı. İki oğlunu evin üst katına çağıran baba, iddiaya göre burada "aile meclisi"ni topladı ve kızının infaz kararını aldı. Ardından alt kattaki kızı Huri Akça'nın yanına giden baba Dumlu Özçelik, kızına ruhsatsız silahıyla 6 el ateş etti. Ardından silahını beline koyup, evlerine 300 metre mesafedeki karakola giderek büyük bir soğukanlılıkla, "Ben kızımı vurdum. Gidin bakın, evde" dedi.

'DÖVECEK ZANNETTİK'
Polis hemen bir ambulansla eve geldi, ancak Huri Akça'nın cansız bedeniyle karşılaştı. Babanın karakola gelmesinden dakikalar sonra oğulları Ersan ve Kenan Özçelik debabalarının peşinden karakola geldi. Cinayeti kendilerinin işlediğini öne süren iki kardeş, polisin saatler süren soruşturmasından sonra bu iddialarından vazgeçti. Baba Dumlu Özçelik de cinayeti kendisinin işlediğini, oğullarının bu işe karışmadığını söyledi.

BABA TUTUKLANDI
Cinayet masasına teslim edilen baba Dumlu Özçelik, kızı yüzünden "sokağa çıkamaz" hale geldiğini söyledi. Özçelik, kızının kocasını bırakıp babaevine döndüğünü, ancak daha sonra da "rahat durmadığını" öne sürerek, bir ay öncesinden kızını öldürmeyi kafasına koyduğunu anlattı. Baba Dumlu Özçelik sevkedildiği mahkemede tutuklanırken, iki oğlu Ersan ve Kenan serbest bırakıldı.

Haber: İsmet Acar
Kaynak: www.sabah.com.tr