BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Yaz ortasında kar keyfi

Geleneksel Kazıkbeli Yayla Şenliği'nin 14.'sü büyük bir coşkuyla yapıldı.

Abone ol

Kürtün Kaymakamlığı ve Söğüteli Köyü Muhtarlığı'nın ortaklaşa düzenlediği yayla şenliğine Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, eşi Sıdıka Dalmaz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çevre ilçeler belde ve ilçe belediye başkanları, Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve çevre illerden yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Şenlikte konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Filistin'de, Lübnan'da kardeşlerimizin kanı akıtılıyor. Amerika'nın öncülüğünde terörist İsrail Devleti zulmüne devam ediyor. Bir askerini tutuklamayı bahane ederek Filistin'in bakanlarını milletvekillerini tutuklayabiliyor. AB'ye teknolojik okur-yazarlık için, kalkınmamız için önemseyeceğiz ama medeniyet adına AB'nin, üstadın deyimiyle 'Tek dişli canavar' olduğunu asla unutmayacağız" dedi.

Çocuklara sahip çıkılmasını isteyen Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, "Misyonerlik faaliyetleri başta olmak üzere alkol, uyuşturucu ve satanizm kol geziyor. Okullarımızda çocuklarımıza sahip çıkma mecburiyetimiz var" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Temel Yılmaz, konuşmasını kısa tutarak birlik ve beraberliğin her türlü sıkıntıyı ve zorluğu yeneceğini belirtti.
Vali Veysel Dalmaz ise konuşmasında yayla şenliklerinin yaşayan en güzel geleneklerden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yayla geçmişle geleceğimiz arasında bir köprü. Kültürümüzün, geleneğimizin yaşatılması adına önem verdiğimiz etkinliklerle süslüyoruz. Yediden yetmişe insanlarımızı bir araya getiren sevgi, heyecan ve coşkuyla birleştiren geleneği sonuna kadar yaşatacağız. Birliğinizi, geleneğinizi, göreneğinizi devam ettirin. Büyük bir coşku ve büyük bir heyecan var. Bundan gururlanmamak mümkün mü? Biz Türk milleti olarak birliğimizle, dirliğimizle, dayanışmamızla hep gurur duyuyoruz. İçten ve dıştan devletimize yönelecek bütün tehlikelere karşı bu birliğimiz, bu düzenimiz, bağlılığımız ve dayanışmamız bir teminattır. Karadeniz insanını, vatanına, bayrağına, milletine bağlı insanlar. Dayanışması, kardeşliğini hiç bozmamış, arasına kini, nefreti sokmamış insanlar. Bu günlerde bütün milletimizi derinden yaralayan, bizim aziz bildiğimiz vatanımızda terör illetine karşı Gümüşhane insanı, Trabzon insanı, Giresun insanı her türlü tehlikeyi göze alarak teröre karşı yekvücut olacak ve onlara karşı duracaktır. Her türlü sıkıntıya rağmen Karadeniz insanı teröre karşı dimdik ayakta ve asla teröre geçit vermeyecektir. Biz terörün yıldırma ve panikleştirme faaliyetlerine karşı insanımız her zaman dimdik ayakta ve işinde olacaktır. Şenliğini daha fazlasıyla yapacak. Bayrağını en yükseklerde dalgalandıracak."

Kazıkbeli Yayla Şenliği daha sonra yöresel sanatçıların okudukları ve çalınan kemençe eşliğinde oynan horonlarla sürdü. Yayla Ağası ise 60 Bin YTL ile Osman Aydoğdu'da kaldı.

Sabahın erken saatlerinden başlayarak Kazıkbeli Yaylası'na çoluk çocuk akın eden vatandaşlar bölge sanatçılarının okuduğu türkülerle halay çekerken yaylanın yukarısında bulunan karı gören çocuklar, kar üzerinde kar topu oynayıp horon tepti.