BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,02
ALTIN 2.445,36
HABER /  GÜNCEL

Eylemci İsrailli zannedilince

İsrail'i protesto mitinginde bir İngiliz'in takkesi kippa sanılınca ortalık bir anda karıştı.

Abone ol

İsrail'i protesto etmek için Emeğin Partisi (EMEP) tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde Yahudi sanılan İngiliz Michael Dickinson saldırıya uğradı. Tıbbiye Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık bin kişi, sloganlar eşliğinde Rıhtım Caddesi'nde yürüyerek mitingin yapılacağı alana geldi.

Ellerinde "Direnen Filistin Kazanacak" yazılı pankart bulunan kalabalık, "Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz" sloganları attı. 50 kadar çocuk ise ellerinde Filistin bayrakları ve sapanlarla intifada görüntüleri oluşturdu.

Takkeyi kippa sandılar
Eyleme destek için meydana gelen 56 yaşındaki İngiliz Michael Dickinson ise hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Vücuduna astığı Birleşmiş Milletler ve İsrail'i eleştirdiği kolajla Haldun Taner Tiyatrosu önünde bekleyen Dickinson'a, kafasındaki takkeyi kippaya benzeterek Yahudi sanan bir grup saldırdı.

Öfkeli grubun arasında kalan Dickinson'u meydanda güvenlik önlemi alan polisler kurtardı. Dickinson, çevik kuvvet ekipleri tarafından alandan uzaklaştırılarak İskele Polis Merkezi'ne götürüldü.
İfadesi alınan Dickinson'un savaş karşıtı olduğu anlaşılınca mitingi düzenleyenler özür dilemek üzere kendisini alana davet etti.

Yediği dayak sırasında terlikleri düştüğü için yalınayak alana gelen Dickinson kürsüye çıkarak destek mesajları verdi. Kendisine saldıranlar ise Dickinson'dan özür diledi.