BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.447,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kızıltepe'nin ilk besi çiftliği kuruldu

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Cantaşı köyünde ilk defa besi tavuk çiftliği açıldı.

Abone ol

Manisa'da 30 sene boyunca özel bir sektörde çalışıp emekli olan Nusret Günsel, kendi köyünde 11 bin kapasiteli besi tavuk çiftliğini kurdu.

Nusret Günsel yaptığı açıklamada "1976'da Manisa'ya gittim. Orda yumurta ve besi tavuk işlerine bakıyordum. 30 sene sonra emekli oldum. Emeklilikten sonra memleketime geldim. Başka uğraşacak bir iş yoktu. 20 dönüm arazim vardı. Bundan dolayı bu işe teşebbüs ettim. Bu çevrede hiç bu iş ile uğraşan yoktu. Ne Mardin ne Diyarbakır ne de Şanlıurfa'da Tavuk besiciliği yoktu. Bunun için burada bu çiftliği kurmaya karar verdik. Çevremize örnek olmayı istedik. Öte yandan burada sıkıntılarımız da vardır. Özellikle elektrik çok gidip geliyor. Kesimhane yok. Pazarlama yok. Elektrikten dolayı jeneratör aldık ancak o da oldukça masraflıdır" dedi.

Günsel, "11 bin kapasiteli tavuk çiftliğimizde 2 kişi biri gece biri gündüz olmak üzere bakıcılığını yapıyor. Günde ortalama 15 ila 20 tane tavuk telef oluyor. Bunlar sıcaktan değil besiden dolayı kalpleri duruyor çatlıyorlar. Bu çiftliğin maliyeti tavuk yemleri hariç 150 bin TL oldu. Yani toplamda 200 bin dolayında bir maliyeti olur" diye konuştu.