BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kızılhaçtan Kızılaya övgü

Uluslar arası Kızılhaç Örgütü (ICRC)'den Türk Kızılayı'na teşekkür ve övgü geldi.

Abone ol

ICRC Genel Başkanı Jacques Forster 'ın imzasıyla Türk Kızılayı'na gönderilen teşekkür mektubunda; Türklerin özellikle Irak, Filistin ve Beyrut dramlarında takındıkları tavrın takdirle karşılandığı ve insanlığın ortak değerleri adına Türklere müteşekkir olduklarını belirtti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali nezdine tüm Kızıaly personeline hitaben kaleme alınan Kızılhaç yazısında; özellikle Bağdat'ta bulunan Kızılhaç bürosunun bombalanması ve Kızılhaç'ın bölgeyi terk etmesindne sonraki süreç ele alınıyor.

Uluslar arası Kızılhaç başkanı Forster; Kızılhaç'ın bölgeyi terk etmek zorunda kalmasının ardından doğan büyük insani yardım boşluğunun, Türk Kızılayı'nın insan üstü çabalarıyla kapatıldığını ve Kızılhaç olarak Türk Kızılayı'na teşekkür borçlu olduklarını ifade etti.

Öte yandan, Türk Kızılayı'na Makedonya ve Azerbaycan'dan da teşekkür ve minnet mektupları geldi. Azerbaycan Kızılay Derneği adına Ulusal Parlamento Üyesi Navruzali Aslanov imzalı mektupta Türk Kızılayı'na insani yardımları için teşekkür edilirken; Makedonya Kızılhaç Başkanı Sait Saiti de Türk Kızılayı'nın insan üstü ve ayrımsız yardımlarını minnetle karşıladıklarını belirtti.

Bu arada Ukrayna Kızılhaç'ı da Türk Kızılayı ile ikili işbirliği için resmen
başvuruda bulundu. Genel Başkan İvan Usichenko imzalı mektupda; Ukrayna Kızılhaçı olarak Türk Kızılayı'nın bilgi birikimi ve operasyon yeteneğinden yararlanmak istedikleri ifade ediliyor.