BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,08
HABER /  SPOR

Kız takımı 4 yıldır gol yemedi

Futbola bayan eli değdi. Kayseri'de bir kız lisesinin futbol takımı, 4 yıldır hiç gol yemeden il şampiyonu oldu.

Abone ol

Behice Yazgan Kız Lisesi futbol takımı, 4 yıldır katıldığı genç kızlar futbol şampiyonasında kalesinde hiç gol görmeden il birincisi oldu.

İlk yıl sadece iki takımın katıldığı turnuvada, ikinci yıl ve geçen yıl 3 takım, bu yıl ise 4 takımla mücadele eden Behice Yazgan Kız Lisesi takımı, 4 yılda yaptığı 8 maçta hiç gol yemedi. Sadece, bu yıl 23 gol atan takım, 4 yılda rakip kaleleri 33 kez havalandırdı.

Bu yıl da il birincisi olarak grup müsabakalarına katılmaya hak kazanan kız takımı, haftada iki gün çalışarak Türkiye Şampiyonası'nda grupları geçme hedefine ulaşmak istiyor.

Takımın antrenörlüğünü yapan İngilizce Öğretmeni Ömer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır gol yemeden şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, bu başarılarını sürdürmek istediklerini kaydetti.

4 yıl önce kurdukları takıma, ilk zamanlarda oyuncu bulmakta zorlandıklarını, ancak daha sonra bu sorunu aştıklarını ifade eden Özcan, şunları söyledi:

''İşimizi severek yapıyoruz. Haftada iki gün idman yaparak grup müsabakalarına hazırlanıyoruz. Yeni aldığımız bir kaleci ve bir forvet oyuncuyla bu yıl takımımızı daha da güçlendirdik. Bu başarımızı sürdürmek istiyoruz. Okul bünyesinde kulüp takımı olmayı amaçlıyoruz. Deplasmanlı bölgesel lige ve bayanlar futbol 2. ligine katılmayı hedefliyoruz. Ancak, bunun için sponsora ihtiyacımız var. Artık futbolcu ve malzeme bulma konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak, deplasmanlara gidebilmek için sponsor arıyoruz. Bayan futbolunu okul takımından kurtarıp daha da ilerletmek istiyoruz.''

Bu konuda ailelerin kendilerine çok da yardımcı olmadığını ifade eden Özcan, genellikle erkeklere özgü kabul edilen futbolun kızlar için uygun bir spor olmadığı kanısının yaygın olduğunu dile getirdi.

Ailelerin, futbol oynayan öğrencilerin derslerini aksatacaklarını düşündüklerini ifade eden Özcan, ''Öğrenciler derslerini ihmal etmeden spor yapabilirler. Öğrencilerin, boş zamanlarını bu şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. Ancak, aileler bize yardımcı olmuyor. Grup müsabakalarına katıldığımız ilk yıl en iyi oyuncumuzu ailesi izin vermediği için götüremedik ve gruptan çıkamadık. İkinci yıl grup müsabakalarına 12 oyuncu ile gittik. Ailelerin bize destek olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Öğrenci futbolculardan Gülhan Yıldırım, ailelerinden ve çevrelerinden yeterince destek göremediklerini, bu nedenle zaman zaman ailesinden gizli antrenmanlara katılmak zorunda kaldığını belirtti.

Futbolun erkeklere özgü bir spor olarak görüldüğünü belirten Meliha Solmaz da, kızların da futbol oynayabileceğini göstermek ve toplumdaki ön yargıları kırmak istediklerini söyledi.