BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.380,81
HABER /  GÜNCEL

Hem kariyer hem de çocuk yaptı

12 nüfuslu ailenin 7. çocuğu olarak dünyaya geldi. Türbanlı olduğu için okula alınmadı. Ama o pes etmedi.

Abone ol

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan ve ortaokul yıllarında yarım bıraktığı eğitimine evlendikten sonra açıköğretimle devam eden 3 çocuk annesi Nebahat Şahin, hukuk fakültesini bitirerek avukat oldu.

Doğubayazıtlı 12 nüfuslu ailenin 7. çocuğu olarak dünyaya gelen ve ''türbanlı olduğu için'' ortaokul yıllarında okuldan ayrılmak zorunda kalan Nebahat Şahin, yarım bıraktığı eğitimine eşi Nizamettin Şahin'in de desteğiyle evlendikten sonra devam ederek hayalini gerçekleştirdi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul döneminde okulu bırakmak zorunda kaldığını, başarıyla sürdürdüğü öğrencilik yaşantısının bir anda sona erdiğini anlattı. Nebahat Şahin, bir süre sonra 18 yaşında evlendirildiğini ve eğitimini devam ettirmeye yönelik tüm hayallerinin evlilikle birlikte yok olduğunu ifade etti.

''ŞU AN BÜYÜK KIZIM TIP OKUYOR''

Nebahat Şahin, evliliğin ardından eşiyle konuştuğunu ve eğitimine devam etmek istediğini anlattığını ve eşinin büyük desteğiyle karşılaştığını belirterek şunları kaydetti:

''İçimde bir ukde olarak kalan ve yıllar geçtikçe küllenen eğitim aşkı, eşimin büyük desteğiyle yeniden alevlendi. Evlendikten birkaç yıl sonra açık ilköğretime kayıt yaptırdım. Mezun olduktan sonra lise diplomamı da alarak üniversite sınavlarına hazırlandım. Üniversiteye girebilmek için Erzurum'da bir yıl ÖSS hazırlık kursuna gittim. 2001'de İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım.''

Bu sırada liseden itibaren zaman içinde 3 çocuğunun dünyaya geldiğini, hem annelik görevi hem de öğrenciliği bir arada yürüttüğünü belirten Şahin, hukuk fakültesinde okuduğu sırada ailesini ihmal ettiğini fark ederek, kaydını dondurduğunu ve Doğubayazıt'a döndüğünü dile getirdi.

Bir süre eşi ve çocuklarıyla kaldıktan sonra eğitimine 2003'ten itibaren devam eden ve 2007'de hukuk fakültesinden mezun olduğunu anlatan Şahin, bir yıllık stajyerlik döneminin ardından bu yıl avukat olarak göreve başladığını kaydetti.

''Bunun için çok yorulduk, ama emeğimize değdi'' diyen Şahin, eşinin gösterdiği özverinin hem topluma hem de çocuklarına iyi bir örnek olduğunu ve büyük kızı Zehra'nın halen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gördüğünü belirtti. Şahin'in erkek çocuğu ilköğretim, küçük kızı da lisede öğrenim görüyor.