BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen tecavüz etmekle kalmamış

Meslek lisesi öğrencisi öğretmeninin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Ama iş sadece tecavüzle kalmamış...

Abone ol

Adana'da bir meslek lisesinde öğrenim gören kız öğrenci 19 yaşındaki D.A.'ya tecavüz ettiği ve daha sonra kızlık zarını diktirdiği iddia edilen 39 yaşındaki öğretmen M.D. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tecavüzle suçlanan öğretmen M.D., öğrencinin duygusal yaklaşımına cevap vermediği için iftiraya uğradığını iddia etmişti.

Adana'da bir meslek lisesinin Bilgisayar Bölümü'nün 11. sınıfında öğrenim gören D.A., 15 Mayıs 2008'de okulca Adana Fuarı'ndaki teknoloji fuarı sergisini gezmeye gitti. İddiaya göre, D.A. fuar alanında rahatsızlandı. Aynı okulda öğretmenlik yapan evli M.D., "İşim çıktı, ben okula gidiyorum. Gel seni de evine bırakayım" diyerek D.A.'yı otomobiline bindirdi. Öğretmen M.D., kendi evine gidip, "Evden bir şey alacağım. Gel sen de yukarı çık. Otomobilde görmesinler yanlış anlaşılır" diyerek D.A. ile birlikte eve çıktı. D.A.'ya su verip televizyonu açtı. Televizyon seyreden D.A. ile yine iddiaya göre, zorla cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra, "Eşimden boşanacağım. Seninle evleneceğim" diyerek liseli D.A.'yı kandırıp evine götürdü.

İNTERNETTEN ŞİKAYET ETTİ

Öğretmen M.D. ile evlilik vaadi üzerine birkaç kez daha cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen D.A., kandırıldığını anlayınca olayı bazı öğretmenlerine anlattı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesine mail atarak, öğretmen M.D.'nin kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü. İhbar üzerine yapılan incelemenin ardından dosya, dava açılması istemiyle Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Cumhuriyet Savcısı, soruşturmasını tamamlayarak öğretmen M.D. hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, öğretmen M.D.'nin 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

'İFTİRA ATIYOR'

Önümüzdeki aylarda tutuksuz yargılanmaya başlayacak olan öğretmen M.D. polisteki ifadesinde, suçlamayı kabul etmemişti. Öğrenci D.A.'yı fuar alanında rahatsızlanınca otomobiliyle götürdüğünü doğrulayan M.D., "Bana cevapsız telefonlar geliyordu. Telefonu açtığımda bizim okulun öğrencisi D. olduğunu söyleyen bir kız çıktı. Bana duygusal yönden yaklaşım içinde olduğunu söyledi. Rahatsız oldum. Durumu öğretmen olan eşime anlattım. O da, (Öğrencilik yıllarında olur zamanla unutur. Üzerinde durma) dedi. Ancak, ilerleyen zamanda beni şikayet etmiş. Dediği tarihte eşim evdeydi. Raporluydu. Duygusal isteğine cevap vermediğim için iftira atıyor" demişti.

'KIZLIK ZARIMI BİLE DİKTİRDİLER'

Kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği öğretmeni M.D.'yi şikayet edip hakkında dava açtıran D.A. ise, "Fuar alanında rahatsızlanınca öğretmen M.D. yanıma gelip beni otomobiliyle eve götürebileceğini söyledi. Öğretmenlerden izin almak istedim, (Önemli değil) dedi. Evinden bir şey alacağını söyleyip önce kendi evine götürdü. Beni de (Gören olmasın ayıp olur) diye yukarı çıkarttı. Otururken, bir şey söylemeden üzerime gelip ayakları ve elleriyle beni etkisiz hale getirdi. Bir eliyle de üzerimdeki üniformamı çıkartıp zorla ilişkiye girdi. Niye böyle bir şey yaptığını sorunca beni sevdiğini, eşiyle ayrılıp benimle evleneceğini söyledi. Benimle eğlendiğini anlayınca durumu okulda birkaç öğretmenime anlattım. Hatta M.D. ve bir öğretmenim beni kadın doktoruna götürüp kızlık zarımı diktirdiler. Başka bir öğretmenim de, zamanın çok geçtiğini bir şey çıkmayacağını söyledi. Ben de, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesine suç duyurusunda bulundum. Genç kızlığımla oynayan öğretmenin cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

CANIM DİYE MESAJ ÇEKİNCE BAŞINA GELMEYEN KALMADI

[PAGE]


CANIM DİYE MESAJ ÇEKTİ

Trabzon'da bedensel engellilerin oluşturduğu tiyatro grubunda yer alan Mehmet Ali Bingöl, aynı gruptaki arkadaşına "canım" diye biten meszajlar atınca, kızın sabıkalı sevgilisi tarafından önce dövüldü sonra da tabancayla vuruldu

Trabzon’da 36 yaşındaki Aydın Güler, kız meselesi yüzünden tartıştığı engelli 31 yaşındaki Mehmet Ali Bingöl'ü, tabancayla omuzundan yaraladı. Gözaltına alınan Güler'in poliste birçok suç kaydı bulunduğu ve bazı suçlardan da arandığı belirtildi.

Olay, geçen cumartesi günü Cumhuriyet Mahallesi Kasım Sokak’taki bir kafede meydana geldi. Aydın Güler, kız arkadaşının telefonuna mesaj attığını ileri sürerek Mehmet Ali Bingöl ile tartışmaya başladı. Tartışma büyüyünce Güler, yanındaki ruhsatsız tabanca ile ateş ederek Bingöl’ü sol omuzundan yaraladıktan sonra kaçtı.

Mehmet Ali Bingöl, çevredekiler tarafından çağırılan ambulansla Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra polis tarafından gözaltına alınan Aydın Güler’in 9 ayrı suçtan sabıka kaydı bulunduğu, 4 ayrı suçtan da arandığı ortaya çıktı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Güler, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tedavisi süren ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen engelli Mehmet Ali Bingöl’ün zaman zaman engellilere yönelik tiyatro oyunlarında rol aldığı belirtildi.

FUHUŞ OTELİNDEN PKK BELGELERİ ÇIKTI

[PAGE]

FUHUŞ OTELİNDEN PKK BELGELERİ ÇIKTI

Malazgirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine ilçedeki bir otele operasyon düzenledi.

Operasyonda, otelde kayıtları bulunmayan ve fuhuş yaptığı öne sürülen 6’sı yabancı uyruklu kadın olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı. Bu arada, otelde yapılan aramada, terör örgütü PKK’ya ait dokümanlar ele geçirildi.

Otelde ayrıca 1 tabanca, buna ait 2 şarjör, 40 mermi ile 12 Kalaşnikof mermisi bulundu.

70'LİK NİNENİN YAPTIĞINI KİMSE YAPAMAZDI

[PAGE]

BÜYÜK KAHRAMANLIK

Bahçelievler’de intihar etmek için evlerinin 5’inci katındaki camından aşağı sallanan bir genç kızı 70 yaşındaki M.A. itfaiye gelene kadar bacaklarından tuttu. Genç kız, M.A.’nın gücü tükenince itfaiyenin açtığı hava yastığına düşerek kurtuldu

Alınan bilgiye göre, 22 yaşındaki N.Y., Bahçelievler’de 5’inci kattaki dairelerinin penceresinden atlamak istedi. Genç kadınla aynı evde yaşayan 70 yaşındaki M.A., kadını bacaklarından yakalayarak düşmesini engellemeye çalıştı. Vatandaşlar, korkunç manzarayı farkedince polis ve itfaiyeye bilgi verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekibi hemen hava yastığı açtı. Dakikalarca kadını bacaklarından tutarak taşıyan M.A.’nın sonunda gücü tükendi. M.A.’nın elinden kurtulan genç kadın alt katlardaki dairelerin duvarlarında bulunan antenlere çarparak itfaiye ekiplerinin açtığı hava yastığına düştü. N.Y. hastaneye kaldırıldı.

BEBEĞİNİN BOĞAZINI İPLE SIKIP ÇÖPE ATTI

[PAGE]

BABASINI BİLMİYORUM DİYEREK ÖLDÜRDÜ

İZMİT'in Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki bir çöp konteynerinda boğazında da kesik olan henüz 2 günlük kız bebek sağ olarak bulunmasına rağmen, kurtarılamadı. Polis yaptığı araştırma sonunda bebeğin annesinin şu anda işsiz olan ve 3 yıl öncesine kadar bir anaokulunda öğretmenlik yaptığı belirlenen 29 yaşındaki S.S. olduğu belirlendi.

Kentin en kalabalık semtlerinden biri olan İzmit Yahya Kaptan’daki C 27 Blok önünde bulunan çöp konteynerindan ses geldiğini duyanlar kapağı açtığında yeni doğduğu anlaşılan bebekle karşılaştı. Bebek hemen çıkarılıp sarılırken, çağrılan polis ve 112 acil ekipleriyle birlikte ilk müdahale yapıldı. Bebek, İzmit'in Alikahya semtindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürüldü.

Soğuktan morarmış olduğu ayrıca boğazında kesik izi olan bebeğin en fazla 2 gün önce dünyaya geldiği belirtildi. Kolunda doğum bileziği de olduğu ve bebeğin bir hastanede dünyaya geldiği anlaşıldı. Bebek boğazındaki kesik nedeniyle ameliyata alınmasına rağmen, bir süre aşırı soğukta kalmasının da etkisiyle yapılan tüm müdehalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri bebeğin annesinin belirlenmesi amacıyla bölgede ve hastanelerde kapsamlı araştırma başlattı. Kolundaki bilezikten de yola çıkan ekipler, bebeğin annesinin 3 yıl öncesine kadar aynı semtteki bir anaokulunda öğretmenlik yaparken ayrılan ve şu anda işssiz ve bekar olan S.S. olduğunu belirledi. Polisler S.S.'yi yakalarak gözaltına aldı. S.S. ilk ifadesinde gayrimeşru ilişkiden doğan bebeği istemediğini, boğazını iple sıkıp öldürmek istediğini, öldüğü zannederek çöpe attığını söyledi.

30 YAŞINDAKİ ADAMA ARKADAŞLARI TECAVÜZ EDİP ÖLDÜRDÜ

[PAGE]

ARKADAŞ ARKADAŞA BUNU YAPAR MI?

Denizli’nin Tavas ilçesinde 30 yaşındaki Mahmut Ü., birlikte alkol aldığı arkadaşları tarafında tecavüz edildikten sonra demir çubukla dövülerek öldürüldü.

Önceki gece Kızılcabölük beldesine 3 kilometre uzaklıktaki Çakıroluk mevkiine gidip birlikte şarap içen Ü., arkadaşı Afet E. (28) ile Serdar Ç. (31) ve kardeşi Veli Ç. (29) arasında tartışma çıktı.

YARI ÇIPLAK CESEDİ BULUNDU

Alkollü dört genç arasındaki tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. Başına ağır darbeler alan, kolu kırılan ve kaçıp evine sığınan E., hastanede tedaviye alınırken, bölgeye jandarma sevk edildi.

Kısa sürede E.’nin tarif ettiği bölgeye giden ekipler, burada Ü.’nün yarı çıplak cesediyle karşılaştı. Ü.’nün cesedi otopsi için hastaneye kaldırıldı. Ü.’nün tecavüz edilip demir çubukla feci şekilde dövülerek öldürüldüğü, saptandı.

GERDEKTE HAP İÇİRİP ALTINLARLA KAÇTI

[PAGE]



SAHTEKAR GELİN, FİLMLERE TAŞ ÇIKARDI

Sultan Gedik, düğünden 4 gün sonra altınlarla kaçan gelinini bulmak için bir televizyon programına katılınca 'gelin çetesi' ortaya çıktı. Gelin, 'babam', 'dayım' diye tanıttığı kişilerle saf damatları tuzağa düşürmüş.

Afyonlu Sultan Gedik, oğlu Gökhan'ın düğünden 4 gün sonra 'annem öldü' deyip, başlık parası ve takılarla kaybolan eşini bulmak için Müge Anlı'nın programına katıldı.

ONLARCA KİŞİYLE EVLENMİŞ

Gelinin fotoğrafı ekrana yansıyınca, farklı illerden onlarca damat 'Bu kadınla ben de evlendim, beni de dolandırdı' diye programa telefon yağdırdı. Damatların anlattıklarına göre sözde gelinler, diğer çete üyelerini 'babam, dayım' diye tanıttı. 15 günde bir başkalarıyla evlenen kadınlar uğruna kimi hayvan sattı, kimi kredi kullandı. Karısının izini bulduğunu sananlar ise çete tarafından ölümle tehdit edildi. Programa katılan mağdurlar yaşadıklarını anlattı:

GERDEKTE HAP İÇİRDİ

Gökhan Gedik
: Düğünden 4 gün sonra 5 bin lira başlık parası ve takılarla gitti. Annesinin öldüğünü ve dayılarının mirası paylaşmak için çağırdığını söyledi. Yolda arayıp 'İzmir'e gidiyorum.Altınların üzerine bir bardak su iç' dedi. Gerdekte de bana hap içirdi ve şeker verdi. O gün olanları hatırlamıyorum. Resul Altun-36 (Erzurum'da yaşıyor, 7 bin TL dolandırıldı): 3 ay önce evlendik. Yanımda 3 gün kaldı, 11 bin lirayı alıp gitti. Aracıyı bulunca bana 'Gel Iğdır'a paranı verelim' dedi. Gittim, kafama silah dayayıp bin liramı daha aldı.

GÜNLÜĞÜ 3 BİN LİRA

Nihat Yıldırım (Erzurum'da yaşıyor, 65 yaşındaki babasını evlendirmek isterken 31 bin TL dolandırıldı): Çete aynı ama kadın bu değil. Hacı Adaş adlı birisi aracı oldu. Ellerinde her yaşa uygun kadın var. Babamla evlenmesi için 50 yaşındaki baldızlarını vereceklerini söylediler. Kadın 10 gün bizimle kaldı, 31 bin lira gitti. Günlüğü 3 bine geldi.

100 DÖNÜM ARSA SATTI

Melih Usanmaz: Dedem 76 yaşındaydı. 4 senede 10 kadın tarafından dolandırıldı. 100 dönüm arazi sattı.Başaran Arısoy-65 (Nevşehir'de yaşıyor, 6 bin TL dolandırıldı): Baktım ki iş değişik, 'Vazgeçiyorum' dedim. Beni bacağımdan vurdular.

HOKKABAZ'A TAŞ ÇIKARTTI

YAŞANAN olay akıllara Cem Yılmaz'ın Hokkabaz filmini getirdi. Filmdeki gelin de, hokkabazın arabasına binip düğünden kaçar. Gösterilerde hokkabaza yardımcı olur ancak bir süre sonra ortadan kaybolur. Filmin sonunda bir hırsız olduğu ve abim diye tanıttığı sevgilisiyle plan yapıp erkekleri dolandırdığı ortaya çıkar.