BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.412,74
HABER /  MEDYA

Kışlalı'yı 'Türklük tanımı' ile andı!

İrfan Değirmenci, öğrencisi olduğu Ahmet Taner Kışlalı'yı ölümünün 13. yılında da unutmayarak, hazırladığı haberle andı.

Abone ol

Kanal D'nin sabah haberlerini hazırlayan 'Günaydın' ekibi, 21 Ekim 1999'da evinin önünde patlayan bombayla hayatını kaybeden eski Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Taner Kışlalı'yı ölümünün 13. yılında da unutmayarak, hazırladıkları haberle andı.

Hazırlanan haberde, Ahmet Taner Kışlalı'nın hala büyük tartışmalara neden olan 'Türk' kavramının açıkladığı görüntülerine yer verildi.

KIŞLALI'DAN "TÜRK" TANIMI

Türkiye'nin demokrat ve Atatürkçü aydını olarak bilinen Ahmet Taner Kışlalı, kendisine söylenilen ''Ne mutlu Türk'üm diyene!' diyen oluyorsa o zaman 'Ne mutlu Kürt'üm diyene!' de diyen çıkacaktır Hocam...'  sözüne şöyle yanıt vermişti:

'Atatürk burada Türküm derken bir ırkı kast etmiyor.Türk bir ırkın adı değil. Atatürk bunu kendi el yazısıyla yazdığı 'Medeni Bilgiler' kitabında tanımlıyor. 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.' Dikkat edin burada ne ırk var, ne din var;

1- Ayrı topraklar üzerinde yaşamak var.

2-Aynı ülküyü benimsemek var. Aynı ülküyü benimsemek. Aynı yaşam biçimini, aynı yönetim biçimini benimsemek var.

Bunu benimsediğiniz zaman Türk'sünüz.'

KIŞLALI'NIN ARDINDAN BÖYLE KONUŞMUŞTU

İrfan Değirmenci'nin 1999'daki görüntülerine de yer verilen Kanal D'nin Kışlalı haberinde, başarılı spikerin gözleri dolu olarak Siyaset Meydanı'nda yaptığı konuşmadan kısa bir bölüm yayınlandı.

Arkadaşlarının duygularına tercüman olan İrfan Değirmenci, yıllar önce katıldığı 'Siyaset Meydanı'nda kaybettikleri hocalarının ardından yaşadıkları acıyı ve o dönemin iktidarına güvenmediklerini böyle anlattı...