BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  GÜNCEL

Necdel Özel'den Balyoz açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, son zamanlardan kendisine yöneltilen 'neden konuşmuyor?' sorusuna cevap verdi

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Balyoz ve Ergenekon davası kararlarına suskun kaldığı eleştirilerine yazılı açıklamayla cevap verdi.

İşte o sözler:

-Son zamanlarda sık sık 'Neden konuşmuyor?' sorusu ile karşılaşıyorum. Genelkurmay Başkanı, devlet sorumluluğu bulunan, görev ve yetkileri yasalarla belirlenmiş, TSK'nın Komutanı ve bir kamu görevlisidir.

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel : Bir kamu görevlisinin; konuşacağı konuyu, yeri, zamanı ve muhataplarını doğru analiz etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, mümkün oldukça konuşmamaya ve gündemde olmamaya gayret sarfediyorum.

-Tarihi davalarla ilgili verilen yargı kararlarının; ihtisas sahipleri tarafından tartışılmasının, sonuçlarının yürütme ve yasama organları tarafından değerlendirilmesinin ve vicdani muhasebesinin de yüce milletimiz tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.

-(Balyoz Davası) Karar sonrası tahliye edilen arkadaşlarımın çoğunluğunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu olduğu ifade edilerek TSK içinde ayrımcılık yapma, nifak sokma ve huzur bozmaya yönelik girişimleri kınıyorum.