BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İstanbul Maratonu için geri sayım başladı

35. Vodafone İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı yapıldı. 34 yıldır düzenlenen Avrasya Maratonu, bu yıl Vodafone İstanbul Maratonu adı ...

Abone ol

35. Vodafone İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısı yapıldı. 34 yıldır düzenlenen Avrasya Maratonu, bu yıl Vodafone İstanbul Maratonu adı ile yapılacak.
17 Kasım Pazar günü koşulacak maratonla ilgili Sepetçiler Kasrı’nda yapılan toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Spor AŞ. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Vekili Gökhan Öğüt katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, insanoğlunun yeryüzünde var olduğundan beri maratonun hayatın içinde olduğunu belirterek, “Sportif maratonların ise daha farklı daha heyecan dolu. Bir insanın neleri başarabileceğinin güzel bir örneği. Vodafone’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu iş birliğiyle, Vodafone İstanbul Maratonu dünyada en saygın en etkili ve katılmak arzusu içinde olan birçok atletin de heyecanla beklediği bir maraton olacaktır” dedi.
Göreve geldiklerinde maratonla ilgili fedakarlık yaptıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, “Ödülleri arttırdık. İstedik ki saygın ve seçkin atletler katılsın. Türk atletleri de teşvik etme adına farklı bir ödül sistemi geliştirdik. İnanıyorum ki her geçen gün daha farklı olacak. Türkiye’den de başarılara koşan madalyalar alan sporcular olacaktır" diye konuştu.

"34" VE "542" AYRILDI
Toplantıya katılan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Vekili Gökhan Öğüt ise ikinci kez isimlerini verdikleri organizasyonun kendileri için gurur verici bir olay olduğunu belirterek, “Şirket olarak sadece teknolojik gelişmelerle değil, kültür, sanat ve özellikle spor alanındaki gelişmelerle ülkelerin ilerleyeceğine inandık. Bu alanlarda da çok büyük yatırımlar yapmaya başladık. Vodafone Türkiye olarak İstanbul’un potansiyeline ve dünya sahnesinde olması gereken yere inanıyoruz. Amacımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Spor AŞ ile birlikte bu organizasyonu dünyanın en büyük maratonları arasına sokabilmek” dedi.
Toplantının ardından Başkan Topbaş, koşuda yaka numarasını toplantıya katılan davetlilere sordu. Topbaş, İstanbul’un plaka numarası olan 34 numarayı kendine ayırırken, Vodafone İcra Kurulu Vekili Gökhan Öğüt ise Vodafone alan kodu olan 542’yi aldı.
(İHA)