BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SAĞLIK

Kısırlık artıyor umut tüp bebek

Gün geçtikçe sağlığımızı etkileyen faktörler çoğalıyor. İşte bunlardan biri de bebe sahibi olmak ile ilgili.

Abone ol

Adana - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Oktay Kadayıfçı, her 100 çiftten 20'sinin normal yollarla çocuk sahibi olamadıklarını, 10 yıl sonra her 100 çocuktan 5'inin tüp bebek olacağını bildirdi.

Kadayıfçı, halk arasında ''kısır'' olarak tanımlanan üreme bozukluğunda, her zaman kadın suçlu gibi görülse de, yüzde 50 erkeğin, yüzde 50 de kadının payı bulunduğunu, ancak gelişen tıp imkanlarının evlat özlemi çeken ailelerin yüzünü güldürdüğünü bildirdi.

Kadayıfçı, gelecekte, hiç canlı spermi olmayan erkeklerin bile derisinden alınan bir parça sayesinde tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceklerini ifade etti.

Slip tarzı çamaşırlar, dar blucinlerin de üreme sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Kadayıfçı, ''Her 100 çiftten 20'si normal yollarla çocuksahibi olamıyor. 10 yıl sonra her 100 çocuktan 5'i tüp bebek olacak'' diye konuştu.

Kadayıfçı, Tüp Bebek Merkezlerinde, hiçbir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmayanların bin ya da bin 500 YTL'lik harcama, yeşilkart ya da diğer sigortalıların ise 200-300 YTL harcayarak tüp bebek yöntemiyle evlat sahibi olabildiklerini kaydetti.