BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  EKONOMİ

Telsimden sınır ötesi tarife

Telsim Vodafone'den abonlerine yeni yıl müjdesi. Bu güzel haber daha çok yurt dışını aramak isteyenler için.

Abone ol

Telsim Vodafone'un yeni sınırlar ötesi tarifesi ile abonelerin yurt dışı görüşmelerinin şebeke içi konuşma fiyatı üzerinden ücretlendirileceği bildirildi. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak 2007'de başlayacak olan yeni sınırlar ötesi tarife seçeneği ile Türkiye'deki Telsim Vodafone kullanıcılarının yurt dışında Vodafone şebekesi kullanan akrabaları, iş bağlantıları ve dostlarıyla aynı ülke ve şebekedeymiş gibi dakikası 29 YKr ile konuşabilecekleri kaydedildi.

Yeni tarife kapsamında yurt içi ve yurt dışındaki diğer tüm operatörlere yönelik aramaların dakikasının da sadece 59 YKr üzerinden ücretlendirileceği belirtilen açıklamada, Okyanusya'nın yanı sıra, Pasifik, Küba, Falkland ve Kuzey Kore gibi ülkeleri de kapsayan uzak mesafe aramalarının dakika ücretinin ise 2,2 YTL olacağı belirtildi. Açıklamada, bireysel kullanıcılar için geçerli olan tüm ücret tarifelerinin, yurt dışı iş trafiği yoğun olan firmalar için de geçerli olacağı bildirildi.

SINIRLAR ÖTESİ TARİFE
Verilen bilgiye göre, Türkiye'ye özel sınırlar ötesi tarife sadece faturalı hatlar için geçerli olacak, roaming ve uydu görüşmelerini kapsamayacak. Aylık sabit ücreti 10 YTL olan tarifede Telsim Vodafone'dan yurt dışındaki Vodafone kullanıcılarına yönelik aralamalara özel 29 YKr'lik ücretlendirme, aylık 1000 dakika ile sınırlı olacak. 1000 dakika sonrası 59 YKr ile ücretlendirilecek ve yapılan tüm aramalar dakika bazlı olacak.

1000 dakika limiti yurt içi Telsim Vodafone görüşmeleri için geçerli olmayacak. Tarifede yurt içi SMS gönderim bedeli 15 YKr, yurt dışı SMS gönderimi 22,5 YKr olarak ücretlendirilecek. Ücretler KDV dahil, Özel İletişim Vergisi (ÖİV) hariç şekilde belirlenecek. Vodafone'un hizmet verdiği indirimli aranabilen ülkeler Almanya, Arnavutluk, Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İrlanda, İtalya, İspanya, Macaristan, Malta, Mısır, Portekiz, Romanya, Yunanistan, Avustralya ve Yeni Zelanda olarak belirlendi. Uzak mesafe ücretlendirilmesine tabi ülkeler ise Cook Adaları, Diego Garcia, Doğu Timur, Falkland Adaları, Gine Bissau, Grönland, Guantanamo, Kirbati, Kuzey Kore, Küba, Lichtenstein, Nauru, Niue, Palau, Papua Yeni Gine, Saint Helena, Saint Tome ve Principe, Salomon Adaları, Somali ve Tokelau'dan oluşuyor.