BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kışın ucuza ısınmanın yolu

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Alp, kışın ucuza ısınmanın sırrını açıkladı...

Abone ol

www.usakport.com un haberine Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, yalıtımlı binaların yüzde 50 enerji tasarrufu sağladığını kaydetti.

Uşak’ın 3’üncü iklim bölgesinde olduğunu, yaz ve kış mevsimlerini yoğun bir şekilde hissettiğini kaydeden Alp, “Vatandaş kışın ucuza ısınmak istiyorsa evinin yalıtımını iyi yapmalı. Çünkü yalıtım açısından sağlıklı olan bir evde enerji maliyetlerini yarı yarıya indirmeniz mümkün” dedi. Yalıtımın yeni binalar için yasal zorunluluk hale geldiğini ifade eden Alp, vatandaşın bu konuda bilinçlenmesinin daha doğru olduğunu belirtti.

 

UCUZA ISININ

Enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılması ve maliyetler açısından yalıtımın büyük önem taşıdığını kaydeden Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, “Yalıtımı yapılmış bir evin dışarıya ısı verme veya alma gibi bir durumu olmuyor. İçerideki ısı sürekli korunuyor. Eğer yalıtımınız yoksa ısınmak için sürekli enerji harcıyorsunuz. Tabii bu oda sıcaklığını düşürmek için de geçerli. Yaz aylarında konutların çok fazla ısınmamasının da tek yolu yalıtım. Sağlıklı bir şekilde inşa edilen ve yalıtım kurallarına uyulan binalar enerjinin tasarrufu açısından önemli. İyi izole edilmiş bir binada enerji maliyetleri yarı yarıya düşüyor” dedi.

Kaynak: www.usakport.com