BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  POLİTİKA

Hakkari saldırısında Ergenekon iması

BDP lideri Demirtaş Hakkari'deki saldırının Ergenekon işi olduğunu ima ederken, ürküten iddialarda bulundu.

Abone ol

BDP lideri Selahattin Demirtaş, Hakkari’deki saldırıdan sonra hükümetle yapacakları görüşmenin iptal edildiğini açıkladı.

Görüşmeye saatler kala yapılan bu eylemi “Provokasyon” olarak nitelendiren Demirtaş, daha önce Şemdinli'de bir kitapçıya bomba koyduğu iddia edilen askerlerle ilgili Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın "Tanırım iyi çocuktur" sözlerine gönderme yaparak, "İyi çocuklar halen sahnede” dedi.


Hakkari'de bu sabah sivil bir minibüs yola döşenen mayınla patladı. Patlama sonucu 10 kişi hayatını kaybederken üç kişi de yaralandı. BDP lideri Demirtaş düzenlediği bir basın toplantısı ile saldırıyla ilgili şüphelerini açıkladı.

Hükümet ile yapacakları görüşmenin gerçekleşmesine saatler kala bu saldırının düzenlendiğine dikkat çeken Demirtaş Ergenekon'u işaret etti.

GÖRÜŞME DE DEŞİFRE OLDU

Demirtaş, BDP'nin talebine hükümetin ''olumlu'' yanıt vermesi üzerine, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile TBMM'de bugün saat 14.00'de bir görüşme öngörüldüğünü, ancak bu görüşmenin saatinin ''provokatif'' eylemlerin önüne geçilmesi amacıyla son ana kadar netleştirilmediğini ifade etti.

''Bu görüşmeden sadece bizim telefonlarımızı dinleyenler haberdardı'' diyen Demirtaş, bu nedenle ''Hakkari'deki patlamanın meydana geldiği günün ve saatin oldukça önemli olduğunu'' söyledi.

İYİ ÇOCUKLAR SAHNEDE

Demirtaş, patlamanın ardından hükümet tarafından görüşmenin ertelendiğini ifade ederek, ''Bu olayın ne olduğu ortadadır. İyi çocuklar sahnededir. Hükümet bu provokasyona teslim olmuştur. Böyle bir hükümet ülkede barışı sağlayamaz'' diye konuştu.

Demirtaş, bir soru üzerine görüşmede gündemdeki siyasi konular ile Anayasa değişikliği konusunun ele alınmasının planlandığını ifade etti.

ERGENEKON’UN İŞİ Mİ?

Demirtaş, patlamaya ilişkin bir başka soru üzerine de ''Orada ciddi deliller bırakılmış, bunların incelenmesi lazım. Şemdinli'ye benziyor mu, ardında iyi çocuklar var mı, delillere bakınca ortaya çıkartılabilir. Bu olay aydınlatılırsa Ergenekon'un hala canlı olduğu, faaliyette olduğu görülecektir'' dedi.

BDP eşbaşkanları Demirtaş ve Kışanak olayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye gideceklerini açıkladılar.