BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehir Arıtma Tesisi faaliyete geçiyor

24 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Kırşehir Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi önümüzdeki günlerde faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

Abone ol

Yaklaşık 2 sene önce Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından ihalesi olan ve 24 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Kırşehir Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi önümüzdeki günlerde faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

İhaleyi kazanan firma tesis inşaatına 24 Eylül 2008 tarihinde başlanmıştı. Konu hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tesisin 155 bin kişiye hitap edeceğini belirterek, "Kuşdilli Mahallesi demirci deresi mevkiinde, şehir merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan, günlük 25 bin metreküp atık suyu arıtacak kapasite ile 155 bin kişilik nüfusa hitap edilecek" dedi.

Uzun havalandırmalı azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde havuzların ve cihazların denenmesi ve kontrolü için geçtiğimiz hafta su alınmaya başlandığı da hatırlatan Bahçeci, "Çevre düzenlemesi ile birlikte atık su arıtma tesisindeki havuzların sızdırmazlığı ve kalitesini ölçmek amacıyla da ıslak testlerin yapımı halen devam etmektedir. Yıllardır Kırşehir'imizin büyük bir sorunu haline gelmiş olan atık suların arıtılması ve Kılıçözü Deresi'nin kirletilmesi problemleri artık; çözüme ulaşacaktır. Biyolojik atık su arıtma tesisimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.