BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turkcellden Bursaya şampiyonluk primi

Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun şampiyonu Bursaspor'a, ana sponsoru Turkcell, 1 milyon 250 bin TL başarı primi verdi.

Abone ol

Tepebaşı'ndaki Turkcell Plaza'da düzenlenen törende, Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı ve Mali Asbaşkan Mustafa Yedikardeş'e, 1 milyon 250 bin TL'lik sembolik çeki teslim etti.

İbrahim Yazıcı, son dakikaya kadar çekişmeli geçen ligde şampiyon oldukları için gurur duyduklarını ifade ederek, ''Hem ligde şampiyon olup, hem de Fair Play'de şampiyon olmak ayrı bir gurur veriyor'' dedi.

Centilmenlik konusunda teknik heyetin, futbolcuların büyük katkıları olduğunu ama en büyük katkının taraftara ait olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''Bursaspor taraftarının son derece ateşli olduğunu herkes bilir. Bu sene bu ateşli taraftarımız sadece takımı destekledi. Statlarımızda küfür kalktı. En büyük teşekkürü taraftarımıza yapmak istiyorum. Böyle bir ödülü almaktan dolayı kulübüm adına büyük bir mutluluk yaşıyoruz'' diye konuştu.

İbrahim Yazıcı, ''Turkcell ile sponsorluk devam edecek mi'' sorusunu ''Tekliflere açığız. Kulübün menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız'' diye yanıtladı.

ÖZTÜRKLER: ''ARTIK SADECE 4 BÜYÜKLER YOK''

Koray Öztürkler ise 2003 yılından beri Anadolu kulüplerine destek verdiklerini belirterek, ''Bursaspor'u gerek Turkcell Süper Lig'de gerek Turkcell Fair Play Ligi'nde şampiyon olmasından dolayı kutluyoruz. Bunu sadece Bursaspor'un başarısı olarak değil, Türk futbolunun başarısı olarak görüyoruz. Bursaspor'un şampiyonluğu hayallerimizi süsleyen bir başarıdır. Bursaspor'un başarısı tüm Anadolu takımlarına örnek oluyor'' dedi.

Turkcell olarak Türk futbolunu desteklemeye devam etmek istediklerini kaydeden Öztürkler, şunları söyledi:

''Anadolu kulüpleri finansal anlamda sıkıntılar içindeydi. 7 senelik dönemde çok yol kat edildi. Bu sene yayın haklarının getirdiği daha ciddi destekle birlikte tüm kulüplerimiz çok daha iyi durumdalar. Artık sadece 4 büyükler yok. Anadolu kulüplerinin eskiden olduğu gibi sponsor bulma konusunda kaygıları yok. Bu bizim hayalimizin bir parçası. Yatırım yaptık, bir alana destek olduk, bugün geldikleri durumda seçici olma, karar verici olma durumundalar. Mayıs ayı sonu itibariyle Anadolu kulüpleriyle anlaşmalarımız bitiyor. Kulüp yetkilileriyle görüşmelerimiz olacak. Bursaspor Kulübü ile henüz konuşmadık. Gayet iyi durumda oldukları için gönlümüz bu konuda daha rahat.''

Öztürkler, Bursaspor'un kazandığı Turkcell Fair Play Lig ödülünü daha sonra Futbol Federasyonu ile birlikte takdim edeceklerini sözlerine ekledi.

TURKCELL'İN BAŞARI ÖDÜLLENDİRME SİSTEMİ

Turkcell, Turkcell Süper Lig'de desteklediği 12 Anadolu kulübünü, sponsorluk ücreti dışında başarı prim sistemi ile ödüllendiriyor.

Turkcell, sponsor olduğu 12 Anadolu kulübü içinden Turkcell Süper Lig şampiyonuna 500 bin dolar, ikinciye 250 bin dolar, üçüncüye veya UEFA kupasına katılan kulübe ise 150 bin dolar ek destek veriyor.

UEFA kupasında grup maçlarından sonra son 32'ye kalan takım ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan takım 100'er bin dolar, en çok gol atan ve milli takıma en çok oyuncu gönderen takım da Turkcell'den 100'er bin dolar para almaya hak kazanıyor.

Bursaspor, şampiyon olduğu için 500 bin ABD doları, en çok gol atan, milli takıma en çok oyuncu gönderen ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan takım olduğu için 300 bin ABD doları olmak üzere 800 bin ABD doları karşılığı 1 milyon 250 bin TL'lik başarı primi aldı.