BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Çolak an Ertuğrul Gaziye son ziyaret

Valililer kararnamesiyle Siirt Valiliğine getirilen Vali Musa Çolak, Ertuğrul Gazi türbesini ziyaret etti.

Abone ol

Veda ziyaretlerini sürdüren Vali Çolak, Ertuğrul Gazi türbesini ziyaret edip dua etti.

Türbedeki şeref defterini imzalayan Vali Çolak, şunları yazdı: "Milletin binlerce yıllık şeref dolu tarih yolculuğunda en önemli dönüm noktalarından birinin yaşandığı kuruluş ve kurtuluş beldesi, Ertuğrul Gazi yurdu bu topraklara hizmet etmenin onurunu yaşadım. Her tarafı buram buram tarih kokan Bilecik'e, geçmişine, bugününe ve yarınına hizmet etmek benim için büyük şeref oldu. Bu toprakların manevi birikimi, hizmetimi hep aşkla ve şevkle yapmamı sağladı. Biz vefalı milletiz. Bu toprakları Türk yurdu yapan Ertuğrul Gazi'yi ve arkadaşlarını, aradan geçen 700 yıla rağmen unutmadık.

Her ortamda onları hayırla yad ettim. Onların bizlere miras olarak bıraktığı değerler en önemli hazinemizdir. Bilecik Valiliği yaptığım süre içerisinde, geçmişimize saygı, ecdadımıza vefamızın gereği, Osmanlı Devleti'nin doğduğu ve asırlara damgasını vuran Türk büyüklerinin bu mübarek topraklarda bıraktıkları eserlere sahip çıkmayı kendime görev addettim. Bu güzide eserlerin restorasyonu ve çevre düzenlemesi için çalıştım. Geçmişini bilmeyenlerin gelecekleri de olamaz. Tarihin omuzlarıma yüklediği bu vazifeyi buradaki görevim süresince eda etmeye çalıştım. İlim, irfan, sevgi, saygı, merhamet ve inanç temelleri üzerine bir dünya medeniyeti inşa eden ecdadımıza ve bu yüce değerlerin gençlerimiz tarafından bilinmesini vazife olarak gördüm. Hizmet felsefem "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı oldu."

Buradan Küre beldesinde düzenlenen Belediyeler Birliği toplantısına katılan Vali Çolak ve eşi Gülsüm Çolak, belediye başkanları ve eşleri ile vedalaştı.