BIST 10.282
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Madencilerden ikisi yeniden defnedildi

Zonguldak'ta, yaklaşık 10 gün önce meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri defnediliyor.

Abone ol

Zonguldak'ta grizu patlamasında hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinden bazılarının DNA testlerinden sonra yanlış ailelere verildiği tespit edildi.

Bunun üzerine bazı cenazeler defnedilmesine rağmen mezardan çıkarılarak hastane morguna getirildi. Maden ocağında hayatını kaybeden Erdem Alkin ve eniştesi Ahmet Karabektaşoğlu'nun cenazesi bugün itibariyle ailelerine teslim edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindekiler de Erdem Alkin ile eniştesi Ahmet Karabektaşoğlu'nun cenaze törenlerine katıldı. Kardeşler köyü Yenimahalle'de gerçekleştirilen cenaze töreni öğle namazından sonra gerçekleşti.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun da katıldığı törende, madencilerin cenazeleri evlerine 200 metre mesafedeki bahçelerine defnedildi. Mezarlığa giden yolun coğrafi konumu nedeniyle Ömer Dinçer ve beraberindekiler yolu yürürken zorluk çekti. Cenazeler mezarlığa
güçlükle taşındı. Hayatını kaybeden Erdem Alkin'in ailesi de cenazelerin taşındığı sırada feryat etti.

Bakan Dinçer ve beraberindekiler, cenazelerin defnedilmesinin ardından köyden ayrılarak diğer madencilerin cenaze törenlerine gitti. Maden işçisi Erdem Alkin'in babası Ahmet Alkin, Bakan Ömer Dinçer'e, "Halimizi görüyorsunuz, mahallemizde çalışan işçimiz yok. Bir tane vardı o da bu hale geldi" dedi.

Babanın yüzünü sıvazlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, "Olur inşallah, biz buralardayız. Sen merak etme" diye konuştu.
Aynı mahallede oturan Canan Çinal isimli bir bayan da eşinden ayrı olduğunu söyleyerek, "Para istemiyorum, iş istiyorum. Eşimden ayrıyım. Borçlarım nedeniyle elektriğim kesildi.

Ev telefonum da icralık" diyerek bakan Dinçer'den yardım istedi. Çinal'ın telefon numarasını alan Bakan Ömer Dinçer, Vali Erdal Ata'nın kendisine yardımcı olacağını söyledi.
Bazı mahalle sakinleri de Bakan Ömer Dinçer'den mahallelerine yol yapılmasını istedi