BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minikler Herkes İçin Futbol şenliği

Malatya İnönü Stadı'nda yoğun katılımın olduğu, Minikler (10-11 yaş) Herkes İçin Futbol Şenliği yapıldı.

Abone ol

Malatya İnönü Stadı'nda gerçekleştirilen şenliğe Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ve Şube Müdürü Şinasi Fırat'ta katıldı.

Şenliklerde bir konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki işbirliğiyle belirlenen proje çerçevesinde Malatya'da başlatılan Türk futbolunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yapılan protokol gereği 1999-2000 doğumlu minikler kategorisi lisanssız öğrencilere yönelik etkinliklerin birinci ayağı ilçelerde yapılan etkinliklerle ilçe, il, bölge ve son ayağı Türkiye karmasının oluşturulması için İl genelinde toplam 5 bin erkek
sporcu öğrenci etkinliklere katıldı.

Bugüne kadar yapılan etkinliklerle bu sayı 300'e düşürülmüş ve yapılacak müsabakalarla bu sayı İl karması oluşturulması için 1999 doğumlu sporcu öğrencilerden 10 kişi 2000 doğumlu sporcu öğrencilerden 10 kişi toplamda 20 sporcu öğrenci Malatya İl karması olarak belirlenecek.

Öncelikle 13 ilçe yaptıkları Futbol şenlikleri ile ilçe karmasını oluşturdular. İl merkezinde ise ilimiz 4 eğitim bölgesine ayrılarak, 20 kişilik il merkezi karması oluşturulacak. Buradan seçilen İl karması Türkiye Genelinde yapılacak olan şenliklere katılacaklardır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından dans ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Gösterinin ardından 300 sporcu il karmasına girebilmek için ter döktü