BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kewellı futboldan eden hastalık!

Harry Kewell'ın kulüpten ayrılmasının tek nedeni ortaya çıktı. Hızlı topçunun ayaklarına vura bir hastalığı var!

Abone ol

Galatasaray taraftarlarını sevgilisi haline gelen gelen Harry Kewell'ın kulüpten ayrılmasının tek nedeni futbol oynamasına engel olan ayak parmalarına ve dizlerine vuran ağrılar. Bu da zengin bir rahatsızlık. Adı Gut.

Galatasaray'ın artık sevgilisi haline gelen, Kulüpten ayrımak zorunda kalan Harry Kewell için taraftarlar adeta hüzün içinde. Harry Kewell futbolu bırakmasının veya başka bir takıma gitmek istemesinin altında yatan ise, her futbolcuya nasip olmayan bir şey. Onun adı da "Gut" hastalığı.

Bu rahatsızlığın gelişi ise vücuttaki ürik asitin fazla artışıdır. Bu olduğunda kişinin ayak parmaklarında, dizlerinde ağrılar ve şişmeler başlar. Topa vurmayı, koşmayı engeller. Bu rahtasızlığa düşen kişi sakatatları ve kırmızı etleri yememeli.

Bunun için de devamlı diet yapması gerekir.

Futbol oynayan bir kişinin de bunu yapması olanaksız. Çünkü haftada en az altı-yedi kez idman yapıyor. Ayrıca bir de 90 dakika sahada koşuyor. Bunu karşılamak için güçlü olması gerekir. Et ve benzeri ürünleri yemek zorunda kalınca rahatsızlık artıyor. Zaman zaman geçen bu rahatsızlık tehlikeli bir hastalık değil ama bir futbolcu için zor olandır.

Aslında Galatasaray'da devamlı forma giymek isteyen Kewell futboldan uzak kalmak zorunda kalıyor.

Kulüp doktorları bunu bildikleri için futbolcu zaman zaman sahaya iğne olup çıkmak zorunda kalıyor. İşte Kewell'nın ızdırabı bundan başka bir şey değil.