BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.396,14
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kırşehire hayvan rehabilite merkezi

Kırşehir Belediyesi, modern bir hayvan barınağını Mayıs ayı sonunda faaliyete geçirerek, başıboş hayvan sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Abone ol

Meytaş civarında belediye asfalt plenti tesislerinin yanında bulunan 700 metrekare açık köpek ünitesi, 150 metrekare sundurmalı açık alan ve 400 metrekare kapalı idare binası olarak tasarlanan, Mayıs ayı sonunda faaliyete geçecek olan hayvan barınağı içerisinde tabip odaları, ameliyathaneler ve hayvan yıkama yerleri bulunuyor.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde özellikle başıboş sokak köpeklerinin şehir için büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci seçim döneminde söz verdiği vaatlerden birisi olan Hayvan Barınağı projesini de hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bahçeci, "Kuracağımız bu merkez sayesinde şehrimizde sıkıntı oluşturan başıboş köpek sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca seçim döneminde vermiş olduğumuz sözlerden birisini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Toplumun kendi içerisindeki eşitlik ve adaleti geliştirmesini sağlamak ve doğayla barışık bir şehir inşa etmek birinci hedefimiz. Halk sağlığını tehdit eden ve halkın yaşam kalitesini düşüren altyapı sorunlarını gidererek, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir bir kentte yaşamasını sağlayarak Kırşehir'i yaşanılabilir bir şehir haline dönüştüreceğiz" dedi.

Kırşehir'in en büyük sıkıntılarından birisi olan başıboş hayvan sorununun, belediyenin yapmış olduğu modern bir hayvan barınağı ile çözüldüğün söyleyen Bahçeci, "Yapılan örnek çalışma ile seçim öncesi vermiş olduğumuz taahhütlerimizden birini yerine getirmiş olabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Modern hayvan barınağımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.